BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErzurum Belediye Başkanı Sekmen: Ben ekonomistim----

Erzurum Belediye Başkanı Sekmen: Ben ekonomistim

Erzurum Belediye Başkanı Sekmen: Ben ekonomistim
09 Ocak 2022 - 22:05 www.finansgundem.com

Erzurum Belediye Başkanı Sekmen "Ben ekonomistim. Bu öneriyi yapanlardan biri de benim. Sayın Maliye Bakanımıza bu olayın evvelinde öneriyi getirenlerden biri de benim. Telefonumda, Whatsapp'ında ve mesaj şeyinde kayıtlı bu" dedi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı yerel bir TV programında ekonomik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BEN EKONOMİSTİM, BU ÖNERİYİ YAPANLARDAN BİRİ DE BENİM"

Türkiye’nin tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen ekonomik sorunlar yaşadığını ifade eden Başkan Sekmen, döviz kurlarındaki artışı dizginleyen ve önemli ölçüde gerilemesine neden olan “Kur garantili TL mevduat hesabı” uygulamasını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye önerenlerden biri olduğunu söyledi.

Sekmen, "Buradan duyuru yapıyorum ben ekonomistim. Bu öneriyi yapanlardan biri de benim. Sayın Maliye Bakanımıza bu olayın evvelinde öneriyi getirenlerden biri de benim. Telefonumda, Whatsapp'ında ve mesaj şeyinde kayıtlı bu" dedi.

"BUGÜN YENİ BİR MODEL DAHA ÖNERDİM"

Sekmen yeni bir model daha önerdiğini de belirterek, "Önerim de şuydu: şu anda yastık altındaki altınları da getirin diyor devlet. Bunları devletle anlaşmalı bir kuyumcuda sertifikalandırıp bozdurmaya dayalı 22 ayar, 18 ayar, 14 ayar altınları getiriyorsun, derleyip topluyorsun 24 ayara çeviriyorsun bir sertifika alıyorsun. Benimki öyle değil. Bugün önerdim Sayın Maliye Bakanımıza, kolundaki bileziği, küpeyi, bilekliği altınla ilgili takı ne varsa bir değer biçilsin bir sertifikaya bağlansın" ifadelerini kullandı.

Kurdaki yükselişe ilişkin de açıklama yapan Sekmen, “Göreceksiniz dolar 9-10 TL’ye düşecek, buradan ilan ediyorum” dedi.

TCMB eski Başkanı Gültekin faiz indirimlerini değerlendirdi

Merkez Bankası faiz indirimine devam eder mi?

Kur korumalı mevduat 96.7 milyar liraya çıktı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Banu Casson10 Ocak 2022 15:03

    Erzurum Belediye baskani Sekmen, ekonomist olmasi ve bu onerisiyle ne kadar gurur duysa azdir!!!!Hangi Universiteden ekonomi doktorasi aldiysa biz de bilelim de cocuklarimizi o universiteye gondermiyelim.

  • Mete dülger09 Ocak 2022 22:27

    Boş işler doları bırakta akaryakıtı doğalgazı elektriği çarşı pazarda enflansyon olmuş yüzde yüz marketlerdeki gıda şarküteri temizlik maddeleri normal değil anormal artmış sen palavra sıkmayı bırakta bu zamlar nasıl geri çekilir onu buradan ilan et sıkıysa dolar üzerinden millete kurban keserek atarak tutarak değil asıl gerçek halkın ızdırabı nasıl durdurulur enflansyon nasıl düşer insanların alım gücü nasıl yükselir palavrayı bırak bırak doları