BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErtunç Tümen: CFA sertifikasyonu yaygınlaşmalı----

Ertunç Tümen: CFA sertifikasyonu yaygınlaşmalı

Ertunç Tümen:  CFA sertifikasyonu yaygınlaşmalı
12 Kasım 2013 - 15:43 www.finansgundem.com

CFA Institute’un Türkiye’deki tek temsilcisi olan CFA Society of İstanbul’un toplantısı, finans dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi

FİNANSGUNDEM.COM
CFA Institute'nin Türkiye'deki temsilcisi olan Yatırım Profesyonelleri Derneği'nin toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. Finans Gündem'in de izlediği toplantıda, finans dünyasının üst düzey yöneticileri bir araya gelerek finans sektöründe çalışanların uzmanlığının sektörün geleceği açısından önemini tartıştı.
İstanbul Finans Merkezi  için ihtiyaç duyulacak uluslararası düzeyde uzmanların yetiştirilmesi  ve topluma daha iyi hizmet eden güvenilir bir Finans endüstrisi inşa etme misyonu ile 2003 yılında kurulmuş olan Yatırım Profesyonelleri Derneği – CFA Society of İstanbul, BÜMED’de finans dünyasının üst düzey yöneticileri ile biraraya gelerek geçtiğimiz 10 yıldaki faaliyetlerini ve gelecek planlarını paylaştı.
Dünya çapında 61 farklı ülkede 139 lokal derneği bulunan CFA Intitute’un Türkiye’deki tek temsilcisi olan CFA Society of İstanbul’un başkanı Ertunç Tümen, İstanbul Finans Merkezi için eğitimli insan kaynağı yetiştirmenin öneminden bahsederken, CFA sertifikasyonunun Dünyadaki ve Türkiye’deki benzersiz konumu üzerinde durdu. Günümüzde finans dünyasında önde gelen bankalar, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketlerinin yanı sıra düzenleyici ve denetleyici kurulların üst düzey yetkililerinin sahip olduğu bu belgenin, sektörde insan kaynağını ayrıştıran önemli bir sertifika niteliğinde olduğunu belirten Tümen, İstanbul Finans Merkezi için CFA Sertifikasyonu'nun yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

Dünya’da ve Türkiye’de başarısı tescillenmiş Koç, Bilkent, Sabancı, NYU ve Oxford gibi birçok üniversiteyle gerçekleştirilen CFA Program Ortaklığı kapsamında üniversiteler finans programlarının müfredatlarını CFA programına uygun hale getiriyorlar. Bu okullardan mezun olan öğrenciler uluslararası finans uzmanlığı sınavlarına girmeye hazır bir şekilde yetişiyorlar.
Bu yıl altıncısı düzenlenecek “Investment Research Challenge” (Hisse Senedi Araştırma Raporu Yarışması) kapsamında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin finans programı öğrencileri Ülker hisse senedine ilişkin araştırma raporlarını hazırlayacaklar. Yapılacak yarışmada kazanan üniversite ekibi ülkemizi Milano’da yapılacak Avrupa Finallerinde temsil edecek.
Ayrıca her yıl Aralık ayında Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve ekonomistleri ile bir sonraki yıla ilişkin beklentilerin kamuoyu ile paylaşıldığı “Makroekonomik Beklentiler Paneli”nin dördüncüsü bu yıl Ak Portföy Yönetimi sponsorluğunda gerçekleştirilecek. CFA Society of İstanbul’un önümüzdeki dönemde çeşitli eğitim ve seminerler aracılığı ile de aktif bir strateji izlemeye devam edeceği vurgulandı.
Toplantıda finans sektörünün üst düzey yöneticilerini bir araya getiren dernek, sektör çalışanlarının uzmanlığının güvenilir bir finans endüstrisi inşa etmedeki önemini vurgularken, sektör yöneticilerinin CFA sertifikasyonunu kurumları içinde teşvik etmelerinin şirketler açısından gerek fayda gerekse maliyet açısından ideal bir çözüm sunduğu belirtildi.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)