BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkErtem: Kamu bankaları faizi düşürücü adım atacak----

Ertem: Kamu bankaları faizi düşürücü adım atacak

Ertem: Kamu bankaları faizi düşürücü adım atacak
16 Şubat 2018 - 10:40 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem: Bankaların artık faizleri düşürecek yönde bir çalışma yaptıklarını düşünüyorum, önümüzdeki günlerde faizleri düşürecek adımlar atılacaktır

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, bankacılık sektörü kredi faizleri ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Ertem, TRT Haber canlı yayınında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde şu anda en büyük sorunun daralan para piyasaları ve yüksek faiz olduğunu vurguladı. Ertem, KGF ile kamu bankalarının alacak tarafının güçlendirildiğini bildirerek, "Bankaların artık faizleri düşürecek yönde bir çalışma yaptıklarını düşünüyorum" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde kamu bankalarının bu yönde bir adım atması öngördüğünü belirten Ertem, "Umarım faizlerin düştüğünü görürüz" ifadesini kullandı. 

Cemil Ertem, faizlerin TCMB'den banka sistemine kadar yüksek olduğunu ve bunun enflasyon ile cari açıktan daha önemli bir sorun olduğunu dile getirdi. Ertem, "Enflasyonun fonlama maliyetinin altında kaldığını görüyoruz, bu da TCMB'nin dikkat etmesi gereken durum; bu anlamda TCMB 'gereksiz sıkı para politikası uyguluyor' diye sorgulanabilir" dedi.

Konutta regülasyon gündemde

"Türkiye'de konut faizleri şu anda yüksek, bu da sektörde durgunluk tehlikesine yol açıyor" değerlendirmesini yapan Ertem, "Konut faizleri yüzde 1'in üzerine çıktığında konut tarafında durgunluk tehlikesine yol açabiliyor. Konut yapı tasarruf sistemini hemen hayata geçirmemiz lazım" diye konuştu.

Ertem, bankaların konut kredilerini tüketici kredisi gibi kullandırdığını söyleyerek, konut tarafında piyasa yanlısı bir regülasyonu gündeme getireceklerini duyurdu. Ertem bu hamlenin faizleri aşağı çekeceğini ifade etti. Ertem ayrıca, bürokrasinin konut yapı tasarruf sistemi tasarısını hazır hale getirmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir17 Şubat 2018 18:46

    Bence de kamu bankaları hızla faizleri düşürsünler, özel bankalar kendilerine duacı olacaktır

  • Misafir16 Şubat 2018 15:53

    Bazı kamu bankaları mevduatta en yüksek faizi veriyor. Mevduat çıkmasın diye yüzde 15leri rahatlıkla teklif ediyor. İnternetten ilan ettiği faizin 4-5 puan üstünü el altından veriyor. Haberiniz yoksa gidip öğrenin? Faizi indireceklermiş, yüzde 11-12 enflasyonla sıfır ihtimal. Piyasada mevduat kıt. Piyasada para olmadığının, yeni mevduat yerine mevcut mevduatın faizi kadar arttığının farkında mısınız?

  • Vatandaş16 Şubat 2018 12:11

    Talimatla faiz düşüreceğinize, ekonomiyi düzgün yönetseniz daha iyi olmaz mı?