BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErtaş'tan komisyonda önemli açıklamalar----

Ertaş'tan komisyonda önemli açıklamalar

Ertaş'tan komisyonda önemli açıklamalar
29 Ocak 2016 - 05:35 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Ertaş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soru ve eleştirileri yanıtladı

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, yatırımcılara doğrudan hisse almak yerine kurumsal yatırımcılar aracılığıyla hareket etmelerini önerdiklerini söyledi. 

Ertaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) bütçe ve kesin hesaplarına ilişin görüşmelerde soru ve eleştirileri yanıtladı.

Ertaş, Türkiye'de doğrudan ve dolaylı olarak 10,5 milyonun üzerinde kişinin sermaye piyasası araçlarına yatırım yaptığını söyledi.

Yatırımcılara doğrudan hisse senedi almak yerine kurumsal yatırımcılar kanalıyla sermaye piyasalarıyla tanışmaları tavsiyesinde bulunduklarını ifade eden Ertaş, bireysel yatırımcıların dalgalanmalarda ani tepkiler verdiklerini ve piyasadaki olumsuz havayı daha da derinleştirebildiklerini belirtti. 

Ertaş, foreks piyasalarında yatırımcıları korumaya yönelik kapsamlı bir düzenlemeye gittiklerine işaret ederek "Reklamlar için çok ağır yaptırımlar getirdik. Abartılı reklam veren foreks şirketlerine ilk cezaları 2 gün önce verdik. Yatırımcıları koruyacak epey bir regülasyon 14 Ocak'ta yürürlüğe girdi" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)