BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErsoy: Thomas Cook'la ilgili 50 milyon Euro kredi talebi öngörüyoruz----

Ersoy: Thomas Cook'la ilgili 50 milyon Euro kredi talebi öngörüyoruz

Ersoy: Thomas Cook'la ilgili 50 milyon Euro kredi talebi öngörüyoruz
03 Ekim 2019 - 10:48 www.finansgundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bloomberg HT'ye iflas eden Thomas Cook'un kalan borcunun 150 milyon euro civarında olduğunu söyledi, Ersoy Thomas Cook ile ilgili sektörde 50 milyon Euro civarında kredi talebi öngördüklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bloomberg HT'ye konuk oldu.

Turizmde istikrarlı ve ciddi büyüme yakalandığını  ve bu yıl 52 milyon turisti geçmeyi hedeflediklerini belirten Ersoy; "7 - 8 bacaklı bir eylem planı hazırladık. Hem gelirleri, hem turist sayısını artırmak önemli. İkisini de artırmak isteyince politikalarda değişikliğe gitmeniz gerekiyor. Bu anlamda turizmin stratejik sektör ilan edilmesinin bize çok büyük faydası oldu..." diye konuştu.

Havalimanı kapasitelerinin artırılması için Ulaştırma Bakanlığıyla ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Ersoy, "Turizmde tanıtımdan sonra en önemli konu ulaştırma. Ulaştırma Bakanlığıyla bir altyapı çalışması planladık. Öncelikle havalimanları kapasitelerini gözden geçirdik. Sabiha Gökçen'de Kasım 2020 itibariyle ek pist devreye girecek, böylece ulaşım sıkıntımız kalmıyor. Antalya bölgesinde sıkıntımız var. 2 tane havalimanımız var ve buralarla ilgili kapasite çalışması gerekiyor. Orada da bakanlıkla niyet protokolü yaptık, 2020 haziran'ına kadar ihale yetiştirilecek ve 2021 sezonu başlamadan yeni kapasitesi hizmete sunulacak" diye konuştu.

Galataport projesinin 2020'nin Mart ayında hizmete gireceğini kaydeden Ersoy rezervasyonların da oldukça iyi gittiğini ifade etti.

THOMAS COOK'UN BORCU 150 MİLYON EURO CİVARINDA

Bakan iflas eden Thomas Cook'un kalan borcunun 150 milyon euro civarında olduğunu söyledi.

Bakan "Çok endişeli rakamlar söyleniyor ama öyle değil. 350 milyon eurolar konuşuluyor bunu doğru bulmuyorum. Hesaplarımıza göre 150 milyon euro civarında ödenmemiş bir faturası olacak, önlem olarak da bazı otellerin nakit akışında sıkıntı yaratabilir diye kredi destek paketi açıkladık biliyorsunuz. Cuma günü de Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğüne başvuruları kabul etmeye başlıyoruz. Hangi belgelerle nasıl başvuracaklarını söyleyeceğiz. 2 hafta içinde bütün talepleri toplayacağız. Sektörde 50 milyon euro civarında kredi talebi öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Thomas Cook olayının 'arz güvenliği' olayı olduğunu belirten Ersoy "Türkiye'nin yolcu alış yapısına bakınca Marmara Bölgesi'nde paket turların ağırlığı yüzde 30, Ege'de % 65, Akdeniz'de % 85'lere çıktığını görüyoruz. Yani paket turlarla yürüyen bir sistemimiz var. Arz güvenliğini sağlamanın yolu münferit rezervasyon oranını artırmak. Turizm geliştirme tanırım ajansı burada devreye giriyor. Münferit yolcunun gelmesi için tarifeli seferler artmalı. " diye konuştu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)