BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErol Aksoy'a Yargıtay'dan iyi haber----

Erol Aksoy'a Yargıtay'dan iyi haber

Erol Aksoy'a Yargıtay'dan iyi haber
16 Ekim 2014 - 07:09 www.finansgundem.com

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, el konulan İktisat Bankası’nın eski sahibi Erol Aksoy’a “zimmet” suçundan verilen 12.5 yıl hapis cezasını bozdu

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 19 sanıkla birlikte yargılanan Aksoy, İktisat Bankasına ait parayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 10 yıl önce açılan davada, Aksoy’un eşi İnci Aksoy’a da aynı suçtan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, sanıklara zimmet suçundan verilen mahkumiyet hükümlerini “Eksik inceleme, bilirkişi raporlarındaki çelişkilerin giderilmemesi, yetersiz gerekçe ile karar verilmesi” nedenleriyle bozarken, mahkumiyet hükmüne esas alınan bazı suçlamaların zamanaşımı süresinin dolduğundan düşürülmesine karar verdi.
Yargıtay’ın bozma kararı sonrası dosya bir kez daha yargılamanın yapıldığı İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Mahkemenin önünde iki yol var. Ya daha önce verdiği kararda direnecek ya da, Yargıtay kararına uyacak.

‘ADİL BİR KARAR’

İşadamı Erol Aksoy, Yargıtay kararına ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Bu dava 10 yıldır sürüyor. Tabi soruşturma süreci 2001’de başladı. Bu karar, yargılamayı yapan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ne kadar haksız bir karar verdiğini ortaya koydu. Yargılama sürecinde biz bir çok konuya, delilleri ile, itiraz ettik. Ancak mahkeme her bir itirazımızı reddetti. Son derece yanlı raporlara dayanılarak bu ceza verildi. Bakın eşim İnci Aksoy’a 9.5 yıl hapis cezası verildi, hiçbir kararda imzası olmamasına rağmen… Yargıtay’ın verdiği karar bizim yaptığımız itirazlarda ne denli haklı olduğumuzu ortaya koydu. Bu karar adil yargılama adına son derece önemli bir karardır. Elbette ki yargı süreci devam ediyor. Ancak Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nin son derece önemli ve ayrıntılı bir bozma gerekçesi bulunuyor” dedi.

SANAT ESERLERİ İÇİN KARAR GEÇERLİ

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Erol Aksoy’un zimmetine geçirdiği iddia edilen, bankaya ait aralarında ressam Osman Hamdi’nin ünlü “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablosunun da bulunduğu 88 tablo ile 78 sanat eserinin bir kısmıyla ilgili yerel mahkemenin beraat kararını onarken, diğerlerine ilişkin zamanaşımı hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)