BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenistan'da eylemler devam edecek----

Ermenistan'da eylemler devam edecek

Ermenistan'da eylemler devam edecek
28 Haziran 2015 - 11:13 www.finansgundem.com

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, yapılacak inceleme sonuçlanana kadar yüzde 16'lık elektrik zammının sübvanse edileceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, ülkenin ekonomik politikasından sorumlu isimlerle yaptığı toplantının ardından açıklamada bulundu.

Elektrik fiyatlarına yapılan zam nedeniyle yoğun protestoların düzenlendiği Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Sarkisyan, aralarında protestoculardan temsilcilerin de bulunacağı, enerji alanında tecrübeli ve yetkin bir heyetin Ermenistan Enerji Ağları şirketinde denetim yapacağını belirtti.

Yapılan zammın ne kadar haklı olduğunun ve zam yapılması durumunda ülkedeki enerji sisteminin ne gibi risklerle karşı karşıya kalacağının inceleme sonucunda ortaya çıkacağını ifade eden Sarkisyan, araştırma sonuçlanana kadar elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 16'lık zammı devletin sübvanse edeceğini bildirdi.

Konuşmasında yapılan zammı haklı bulduğunu da dile getiren Sarkisyan, "Elektrik fiyatlarına zam yapılması gerekliğini çok konuştuk ve zammın objektif nedenlerini de açıkladık. Ancak belli ki bu konuda güven sorunu var. Kuşku ve güvensizlik birinci düşmanımızdır. İlk olarak şunları ortadan kaldırmalıyız" diye konuştu.

Yaklaşık bir haftadır başkent Erivan'daki Baghramyan caddesini trafiğe kapatan binlerce gösterici, Cumhurbaşkanın teklifini yeterli bulmadıklarını dile getirdi. Zammın geri alınmasında ısrar eden göstericiler eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, 19 Haziran'da başlayan gösterilerin 4. gününde polis eylemcilere tazyikli suyla müdahale etmiş, gösteriler daha sonra 24 saatlik eyleme dönüşmüştü.

Elektrik hizmeti sağlayan şirket, Ermenistan Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonuna elektrik fiyatlarının artırılması başvurusunda bulunmuş, komisyon yüzde 16 oranında fiyat artışı kararı almıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)