BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenistan Türk mallarına yasağı kaldırdı----

Ermenistan Türk mallarına yasağı kaldırdı

Ermenistan Türk mallarına yasağı kaldırdı
01 Ocak 2022 - 08:39 www.finansgundem.com

Erivan, 2020’deki İkinci Karabağ Savaşı’ndan ötürü Türk mallarına getirdiği ithalat yasağına son verdi.

Ermenistan hükümeti, 2020 yılı aralık ayında yürürlüğe koyduğu Türk mallarına Yasak kararını gözden geçirerek, tamamen kaldırdığını açıkladı. Böylece Türk Malları 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Ermenistan’a yeniden serbestçe giriş yapabilecek. Ermenistan Ekonomi Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında şöyle dendi: 

“Ermenistan hükümeti bünyesinde ilgili bakanlıklar arasında esaslı çalışma yapılarak, Türk mallarına yönelik uygulanan yasağın kaldırılması kararlaştırıldı. Alınan bu karar, Ermenistan’daki enflasyonun düşürülmesi ve halkın ihtiyaç duyduğu tüketim mallarınının artmasını sağlayacaktır. Kararın ayrıca Ermenistan’ın ihracatına da olumlu katkıları olacaktır.”

 3+3 PLANI

Ermenistan, Türk mallarına giriş yasağını İkinci Karabağ Savaşı’nı gerekçe göstererek almıştı.

Hürriyet' ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, ikinci Karabağ Savaşı neticesinde Azerbaycan’ın, topraklarının büyük bölümünü geri almasıyla Güney Kafkaslar’da Türkiye’nin inisiyatifiyle bölgenin ekonomik gelişmesini öngören 3+3 planı hazırlandı. Bu plana göre bir taraftan bölgesel güçler Türkiye-Rusya-İran, diğer taraftan Azerbaycan-Ermenistan-Gürcistan’ın, bölgenin barış havzasına dönüşmesi için geniş çaplı işbirliği başlatması öngörülüyor. 3+3 planının yanı sıra Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesi süreci de başlatıldı. Tarafların tayin ettiği özel temsilcilerin ocak ayında ilk kez Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmeleri planlanıyor. Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınır geçişi, 1993 yılından beri kapalı. Yeni normalleşme girişimiyle 2022’nin ilk aylarında Erivan ile İstanbul arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması da bekleniyor.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme hamlesinde önemli gelişme

 

Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)