BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenistan ABD'nin açıkladığı ateşkesi 4 dakikada bozdu----

Ermenistan ABD'nin açıkladığı ateşkesi 4 dakikada bozdu

Ermenistan ABD'nin açıkladığı ateşkesi 4 dakikada bozdu
25 Ekim 2020 - 23:25 www.finansgundem.com

ABD, Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkes için anlaştığını açıkladı. Sabah yerel saatle 08.00'da ateşkes yürürlüğe girdi. Ancak kısa bir süre sonra Ermenistan Sefiyan köyündeki Azerbaycan birliklerine ve Terter'deki sivillere ateş açtı

Ermenistan, ABD'nin açıkladığı ve sabah resmen başlayan ateşkesi daha ilk dakikalarında ihlal etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı; ABD, Azerbaycan ve Ermenistan yönetimlerinin insani ateşkesle ilgili olarak uzlaştıkları ortak metni yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun'un 24 Ekim'de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştüğü ve görüşmede iki ülkenin de "10 Ekim'de Moskova'da varılan insani ateşkesin uygulanmasına bağlılıklarını" yeniden dile getirdikleri kaydedildi.

Bu bağlamda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki insani ateşkesin 26 Ekim günü yerel saatle 08:00'de (ABD Doğu saatine göre 24:00) başlayacağı belirtildi

Açıklamada ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü noktasında ABD'nin, Azerbaycan ve Ermenistan'ı birbirine yaklaştırmak için iki ülke dışişleri bakanları ve Minsk Grubu üyesi ülkeler arasındaki görüşmeler noktasında arabuluculuk yaptığı da ifade edildi.

Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmiş ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü noktasında diplomatik çabalarını sürdürecekleri mesajını vermişti.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ VE...

ABD'nin açıkladığı Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkes kararı yerel saatle 08.00'da yürürlüğe girdi. Ancak çok kısa süre sonra Ermenistan'ın ihlal haberleri üst üste gelmeye başladı. Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan askerlerine ateş açıldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Terter'deki sivillere yönelik de top atışı yapıldığını duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ateşkesin sadece 4 dakika sürdüğünü açıkladı. 

Trump'tan Karabağ mesajı: Kolay çözeriz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)