BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenek'te 5 kişiye tutuklama----

Ermenek'te 5 kişiye tutuklama

Ermenek'te 5 kişiye tutuklama
10 Kasım 2014 - 23:30 www.finansgundem.com

Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin soruşturmada, aralarında Saffet Uyar'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasıyla ilgili 'Bilinçi taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan gözaltına alınan ve bugün öğle saatlerinde tekrar adliyeye getirilen Has Şekerler Maden Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar, kömür ocağının işletme ruhsatına sahip Ermenek Cenne Linyit Kömürü Limited Şirketi yöneticisi Abdullah Özbey, aynı şirketin işleme müdürü Mehmet Zeybek, teknik nezaretçi Ali Uyar ve Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nden işletme müdürü Yavuz Özsoy, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Has Şekerler Maden şirketi mühendisleri Cemile Karaca, Nuray Yetiş ve iş güvenliği uzmanı Engin Yeti ise adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakıldı.

SAFFET UYAR'IN AVUKATI: BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME' SUÇUNDAN MAHKEME SEVK EDİLEN 8 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI
Maden sahibi Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han, makeme çıkışında yaptığı açıklamada; "Mahkeme heyeti herkesi tek tek detaylı bir şekilde ifadesini aldı. O nedenlede mahkeme uzun surdu. 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan mahkeme sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı. Mühendislerden Cemile hanım, Nuray hanım ev Engin bey hakkında da adli kontrol kararı verildi" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)