BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErken seçim olursa kim ne oy alır?----

Erken seçim olursa kim ne oy alır?

Erken seçim olursa kim ne oy alır?
20 Ağustos 2015 - 20:46 www.finansgundem.com

Gezici Araştırma Şirketi’nin son anketine göre AK Parti'nin oyu yüzde 40'ın altına düşüyor.

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması sonrasında ortaya çıkan erken seçim tablosunun konuşulduğu şu günlerde Gezici Araştırma Şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, olası bir seçimde AKP yüzde 39,2, CHP 26,4, MHP 16,2, HDP ise yüzde 14,1 oranında oy alıyor.

Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici, bazı araştırma şirketlerinin yayımladığı anket sonuçlarında AKP'nin oy oranının yüksek gösterildiği iddialarıyla ilgili olarak, "Şu anki havuz araştırmanın amacı sandığa gitmemenin yüzdeliğini yüzde 20’ye çıkarmaktır. Bu sayede AKP’nin oyları yüzde 42, 43, 44 olabilir. Şu an AKP’nin reel anlamdaki oy oranı yüzde 39,2" yorumu yaptı. Gezici, “HDP kendisini korumaya devam ediyor. HDP’nin bu kaos ortamından sonra oylarının artacağını tahmin ediyorum” dedi.

BirGün gazetesinden Zeynep Yüncüler'e konuşan Murat Gezici “Sürekli anket çalışması yapılmasının nedeni ne?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Ben güçlüyüm ben yine gelirim karşınıza, diyerek algı operasyonunu korumak. Anketler kapıcı Mehmet Efendi, borçlu Ayşe Teyze için, ya da okumakta zorlanan üniversite öğrencisi Mehmet için değildir. Anketler Türkiye’de iş adamlarını, medya patronlarını, kanaat önderlerini ve sivil toplum kuruluşlarını baskı altında tutabilmek için yapılan bir araçtır. Türkiye’deki anketin karşılığı bu. Bunu iyi kullanan mekanizmalar var. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları dahil seçimden bir hafta önce AKP’nin 44-45 oy alacağına inanmışlardı. Çünkü sandığa katılmama oranı ne kadar yüksek olursa, AKP’nin yüzdelik oranı artacak. Bir torba düşünün torbada siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve sarı bilyeler olsun. Hepsinden de 20’şer tane koyarsanız 100 yapar. Eğer kırmızı renkten 10 tanesini alırsanız, geriye 10 kalır. Diğerleri de 20 kalır. O yüzden 10 puan düşüş oluyor ve diğerleri de 22-23’e çıkıyor. Sayıları 20 olan bilyeler birden 23’lere kadar yükseliyor. Yani sandıkta seçmen sayısı azalırsa diğer partilerin oy oranları aynı olsa dahi yüzdelik oranları artıyor."

Gezici, “Kararsız seçmenlerin ne gibi etkisi olur?” sorusuna karşılık, “Sandığa gitmeyenler sandığa giderse CHP’nin oyları yüzde 28-29’u geçer. Kararsız seçmen merkezde genelde milliyetçi oylardır ve kadınlardır. Kararsızlar da sandığa gittiğinde, AKP’nin son dönemde yaptığı reel olmayan milliyetçilik akımı sayesinde kararsız milliyetçiler AKP’ye doğru yönelmiş durumdadır” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)