BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiErken emekliye fazla para verilecek----

Erken emekliye fazla para verilecek

Erken emekliye fazla para verilecek
10 Mart 2013 - 02:15 www.finansgundem.com

PTT ve TCDD’de erken emekli olana zamlı ikramiye ödenecek.

PTT ve TCDD’de yaşlı personel için emekliliğe teşvik sitemi getirildi. PTT ve TCDD’de erken emekli olana, yüzde 40’a kadar zamlı ikramiye ödenecek.
Önceki gün TBMM’ye sunulan Posta Hizmetleri Kanun tasarısı uyarınca, PTT’de görev yapan ve yaş haddinden emekliliğine (65 yaş) en fazla 3 yıl kalanlar, istekleri ile emekliye ayrılırlarsa ikramiyelerini yüzde 25 zamlı alacaklar.
Yaş haddinden emekliliğne 3 yıldan fazla, 5 yıldan az kalanlara ise yüzde 30 zamlı ikramiye verilecek.
Emekliliğine 5 yıl ve daha fazla kalanlara ise yüzde 40 zamlı ikramiye ödenecek. 2013 yılı sonuna kadar emeklilik hakkı kazanacak olanlar ise, bu hakkı kazandıktan sonra 3 ay içinde emeklilik için başvuru yaparlarsa, ikramiyeleri yüzde 40 fazlasıyla ödenecek.
DEMİRYOLCUYA ZAMLI ÖDEME
Benzer bir düzenleme Demiryollarının özel sektöre açılmasını öngören kanun tasarısında da yer alıyor. Buna göre süresi dolan TCDD çalışanlarına, kendi istekleriyle emekli olmaları halinde, fazla ikramiye verilecek.
TCDD'de çalışan ve yaş haddinden emekliliğine en fazla 3 yıl kalanlar, emeklilik başvurusu yaparlarsa, ikramiyelerini yüzde 25 zamlı alacaklar. Yaş haddinden emekliliğine 3 yıldan fazla, 5 yıldan az kalanlar için ise, yüzde 30 zamlı ödeme yapılacak.
Yaş haddinden emekliliğine 5 yıl ve daha fazla kalanlar için ise ikramiye yüzde 40 fazlasıyla verilecek. 2013 yılı sonuna kadar emeklilik hakkı kazanacak olanlar ise, bu hakkı kazandıktan sonra üç ay içinde emeklilik başvurusu yaparlarsa, ikramiyeleri yüzde 40 fazlasıyla ödenecek
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)