BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarErken dönem Ether yatırımcısı blockchain fonu kuruyor----

Erken dönem Ether yatırımcısı blockchain fonu kuruyor

Erken dönem Ether yatırımcısı blockchain fonu kuruyor
07 Eylül 2021 - 13:23 www.finansgundem.com

2015 yılından itibaren yaptığı Ether yatırımlarıyla dünya çapında ün kazanan blockchain yatırımcısı Simon Seojoon Kim yeni blockchain fonu için 173 milyon dolar biriktirmeyi planladığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2015 yılından bu yana Ethereum yatırımcısı olan Simon Seojoon Kim, son zamanlarda tıpkı kripto yatırımına başladığı ilk günlerdeki gibi Ether’e yatırım yaptığını söyledi.

Bloomberg International’ın haberine göre Kim Ether’e ilk yatırım yapmaya başladığında arkadaşları onun delirdiğini zannediyordu. Mart 2017’de başarılı yatırımcının 400 bin dolarlık Ether yatırımı bulunuyordu. Ardındansa Ether’de çılgın bir yükseliş gerçekleşti.

Kim’in yatırımlarını onaylamak çok kolay olmasa da kabul edilmesi gereken tek bir şey var: Ether 2017’nin başından bu yana değerini olağanüstü bir biçimde yükseltti. Sadece geçtiğimiz yıl Ether’in değeri 10 katına çıktı. Bu süreçte Kim de Güney Kore’nin en ünlü kripto para savunucularından birisi haline geldi. Aralık ayında ilk blockchain fonunu kurmasının ardından Kim bu ay ikinci fonunu oluşturmayı planlıyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Boston Consulting Group’un Hong Kong merkezinin kıdemli ortağı ve genel müdürü olarak çalışan Sean Park, bir dönem bir blockchain programında beraber çalıştığı Kim için, “Kripto paraların Yoda’sı, Jedi Ustası gibi bir adam” ifadelerine yer veriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Kim servetini sanal paralar üzerinden kazanan zenginler sınıfının bir parçası. Dünyanın en büyük iki kripto para birimi Bitcoin ve Ether’de çılgın dalgalanmalar devam etse de iki kripto para da bu yıl rekor yüksekliklere ulaştı.

Erken kripto para yatırımları hakkında konuşan Kim, “En başarılı yatırımlar, temel verileri güçlü olup yeterince ilgi görmeyen veya olumsuz bakılan varlıkları tespit ettiğinizde gerçekleşir” açıklamasında bulundu.

Aynı zamanda yazılım geliştiriciliği yapan 36 yaşındaki girişimcinin inşa ettiği ve sattığı iki şirketi var. Bu şirketlerden birisi eğitim teknolojilerine odaklanırken diğeri ise çöpçatanlık uygulaması niteliğinde.

Kim 2018 yılında blockchain projeleri için bir tür risk sermayesi firması olan Hashed’i kurdu. Hashed, hisse alımı ve ortaklık düzenleme, finansal tavsiyelerde bulunma ve hatta halkla ilişkiler alanında yardımcı olma gibi birçok geliştirme konusunda şirketlere destek veriyor.

Hashed’in ilk blockchain fonu aralık ayında 120 milyon dolar topladı. Şirketlerin mali yarı yıl raporlarına göre Hashed’in destekçileri arasında Güney Kore’nin dev şirketleri Naver ve Kakao da yer alıyor. Kim bu ay ikinci bir fon için en az 173 milyon dolar toplamayı planladığını belirtiyor.

Kim blockchain teknolojilerinin hala çok erken bir dönemde olduğunu ve yükseliş potansiyeli taşıdığını söyledi. Ancak başarılı girişimci kripto ticaretinde tecrübesi olmayan ve hızla servet edinmeye çalışan yatırımcıların dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Hala Ether varlıklarının büyük bir kısmına sahip olduğunu söyleyen Kim aynı zamanda Luna isminde bir kripto paranın da en büyük yatırımcılarından birisi olduğunu belirtti. Ancak Kim tahvil ve emtia gibi konvansiyonel yatırımlar söz konusu olduğunda uzakta kalmayı tercih ediyor. Kripto uzmanı kendi mülkünü satın almak yerine eşiyle birlikte kiralık bir dairede yaşadığını söyledi.

Kim, “Geleneksel varlıklar benim ilgimi çekmiyor. Çok eski ve demode görünüyorlar” sözlerini kullandı.

 

Dev altcoin rallisinin yıldızı

 

O ülkede Bitcoin dönemi resmen başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)