BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErkek giyim seçimle şahlandı----

Erkek giyim seçimle şahlandı

Erkek giyim seçimle şahlandı
08 Mart 2014 - 08:30 www.finansgundem.com

Seçim döneminde erkekler şıklık yarışına girdi. Takım elbiseden ayakkabıya, gömlekten kravata, geçen yıla göre yüzde 20 daha fazla satış yapıldı

30 Mart'taki yerel seçim öncesinde daha iyi görünmek için gardırorubunu yenileyen erkek adaylar takım elbise ve ayakkabı satışını patlattı. Sabah'ın haberine göre tTakım elbise satışları ocak-şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı. Ayakkabıda da benzer bir oran yakalandı.

BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

Kiğılı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, 2014'e seçim döneminin etkisiyle oldukça iyi başladıklarını söyledi. Satışların ocak ve şubatta yüzde 20 arttığını ifade eden Kiğılı, "Satışlar beklentimizin de üzerinde gerçekleşiyor. Takım elbise, gömlek ve kravat satışı patladı" diye konuştu. Perakendecilerin verdiği bilgiye göre satışlarda Ankara önde gidiyor. Ankara'yı İstanbul ve İzmir takip ediyor. Satış artışında mevsimin de etkisi var. Ramsey'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, hem seçim dönemi hem de yeni sezon açılışıyla tüketicilerin gardırobunu yenilemek istediğini söyledi. Doğan şöyle konuştu: "Yılın ilk iki ayında toplamda yüzde 20'lik bir artış yaşadık. Bunun ne kadarı seçim alışverişi bilemiyoruz. Ancak satışlara etkisi büyük." Ayakkabı satışları da bu dönemde hız kazandı. İnci Deri'nin patronu Ali Murat Kızıltaş, son iki aydır erkek ayakkabısı satışının yüzde 20-30 arttığını söyledi.

 PAY YÜZDE 40' ÇIKTI

 Erkek ayakkabısı satış oranının toplam cirodaki payının ise yüzde 30'lardan 40'a çıktığını belirten Kızıltaş, "Kadınlar her zaman öndeydi. Ancak seçim döneminde şıklık yarışına giren erkekler alımı artırdı. Hedefimiz bu oranı seçim sonrasında da korumak" dedi.

ÖZEL DİKİM DE TERCİH EDİLİYOR

Erkek giyiminde son dönemin en popüler alanlarından biri de özel dikim. Türkiye'deki işadamlarının birçoğu her sezon başında özel dikim takım elbise tercih ediyor. Firmalar müşterilerine sezon başlarında renk kartelaları gönderiyor. Ünlü bir markanın yöneticisi, işadamlarının hazır ürünleri çok fazla tercih etmediğini, fiyat farkı vererek kendi isteğine göre dikim yaptırdığını söylüyor. İşadamlarının kıyafet konusunda bazen hızlı seçim yapmaları da gerekiyor. En fazla da gömlek konusundaki ihtiyaç artıyor. Önemli bir toplantıya giderken takım elbise içine giyilecek, beyaz, mavi gömlekler mağazalardan acil olarak istenebiliyor. Tabii işadamları bu mağazalardaki satış görevlileriyle sürekli irtibat içinde. Bütün beden ölçüleri bu yetkililer tarafından biliniyor. Seçim döneminde hazır giyim olduğu kadar özel dikimin de sıkça tercih edildiğini belirten yetkililer, artık spor görünüm ve şıklığın bir arada sunulduğunun altını çiziyor.

EN MODA RENK LACİVERT

Kiğılı 'nın CEO'su Hilal Suerdem de lacivert tonlarının en çok talep gören renkler olduğunu söyledi. Suerdem, "Özellikle açık lacivert çok tercih ediliyor. Hem modaya uygun hem de klasik. Artık siyah takım elbise trendi oldukça azaldı" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)