BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaEriyen buzullar tehdit oluşturuyor----

Eriyen buzullar tehdit oluşturuyor

Eriyen buzullar tehdit oluşturuyor
30 Mart 2023 - 07:44 www.finansgundem.com

Yapılan yeni bir araştırma, Antarktika'daki buz erimelerinin okyanus akıntılarını yavaşlatacağını ve bunun 2050 yılına kadar dünyanın iklimini ciddi derecede olumsuz etkileyeceğini ortaya koydu.

Araştırmada, sera gazı emisyonlarının bugünkü seviyelerde devam etmesi halinde okyanusun en derin kısımlarındaki akıntının yalnızca 30 yıl içinde yüzde 40 oranında yavaşlayabileceğine vurgu yapıldı.

Bu durumun, deniz seviyelerini yükseltebilecek, hava durumunu değiştirebilecek ve deniz yaşamını hayati besin kaynaklarından mahrum bırakacak bir dizi etki oluşturabileceğine dikkat çekildi.

BÜYÜK DEĞİŞİMLER BİRKAÇ ON YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞİYOR

Avustralyalı bilim adamlarından oluşan bir ekip, Antarktika'nın kıta sahanlığından aşağı inen ve dünyanın dört bir yanındaki okyanus havzalarına yayılan soğuk, tatlı ve yoğun sulardan kaynaklanan 4 bin metrenin altındaki derin okyanus akıntısını inceledi.

New South Wales Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Matt England, tüm derin okyanus akıntısının mevcut yörüngesinde çökmeye doğru ilerlediğini söyledi.

England, "Geçmişte, bu sirkülasyonların değişmesi bin yıldan fazla sürdü, ancak bu sadece birkaç on yıl içinde oluyor." ifadesini kullandı.

Uzmanlar, yüksek sera gazı emisyonlarının hızlı değişimin sürmesine neden olduğuna dikkat çekiyor.

Tekirdağ'da parfüm fabrikasında yangın

 

Günün önemli şirket haberleri 30/03/2023

 

Hatay'da deprem: 3,9

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)