BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErian: Tahvil alın!----

Erian: Tahvil alın!

Erian: Tahvil alın!
04 Aralık 2013 - 14:23 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, Fed'in QE'yi azaltmaya başlamasının öncesinde yatırımcılara ihtiyatlılık çağrısında bulundu

Pacific Investment Management'ın CEO'su Muhammed El-Erian, Amerikan televizyonu CNBC'ye yaptığı açıklamasında, Fed tahvil alımlarını azaltmaya ve sözlü yönlendirmeye kaymaya hazırlanırken, yatırımcılara kısa vadeli tahvil tavsiyesinde bulundu.
Fed'in kısa vadeli faizleri düşük tutmaya devam edeceğini söyleyen El-Erian, "Bunu muhtemelen politika faizini 2016'ya kadar 0-yüzde 0.25 aralığında tutarak ve daha agresif sözlü yönlendirmelerde bulunarak yapacaklar" dedi.

El-Erian, "Ancak bunların uzun vadeli eğriyi çıpalayıp çıpalamayacağı şüpheli. Kesinlikle düşük faizlere kendini adamış bir Fed var, ancak yine de faiz eğrisini ne kadar kontrol edebileceklerini abartmayalım" sözleriyle, ihtiyatlılığa çağırdı.

Sabit getirili varlıklarda eğrinin ön tarafına odaklanıldığına dikkat çeken El-Erian, bu bölgenin daha güvenli olduğunu ve hâlen değer göründüğünü anlattı.

El-Erian, artık hisselerde risk iştahı açık işlemlerin olmadığını söyledi ve "Bu sektöre bağlı bir piyasa olacak. Dünya genelinde oluşan farklılıklara bakın; bazı gelişen piyasalar şu an ABD'den daha cazip görünüyor" yorumunda bulundu ve "Kemerlerinizi sıkın. Fed politika karışımını değiştirmeye çalışırken, volatilite olacak" dedi.

Yine de El-Erian, yatırımcılara hisselerden tamamen çıkmalarını söylemediğini vurgulayarak, yalnızca ABD'deki risklerini azaltma çağrısı yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)