BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErian parasal genişleme için çabalıyor----

Erian parasal genişleme için çabalıyor

Erian parasal genişleme için çabalıyor
26 Eylül 2013 - 06:59 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, istihdam verisinin "güven verici" olmadığını savundu

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, işsizliğin istikrarlı bir şekilde düşmesine rağmen, istihdam verisinin derinliklerine bakıldığında, rakamların istikrarsız bir toparlanmaya, zor durumdaki bir ekonomiye ve artan eşitsizliğe işaret ettiğini söyledi.
Project Syndicate'te kaleme aldığı makalesinde El-Erian, manşet rakamların, büyük resmin yalnızca bir kısmını gösterdiğini savunarak, İstihdam İstatistikleri Ofisi'nin (BLS) verilerinin güven vermekten çok uzak olduğunu ifade etti.
İşsizlik süresine dikkat çeken El-Erian, Ağustos'ta 4.3 milyon Amerikalı'nın "uzun vadeli işsiz" olarak sınıflandırıldığını, bunun da toplam işsizlerin yüzde 37.9'a karşılık geldiğini belirterek, bu rakamı 5 yıl önceki finansal krizden bu yana "endişe verici" buldu.
El-Erian, BLS'nin rakamlalrının "acil hamle" çağrısı olduğunu savundu ve üretkenlilik ve rekabetlilik için daha iyi bir mali ve para politikaları karışımının gerektiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)