BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErian merkez bankalarına çıkıştı----

Erian merkez bankalarına çıkıştı

Erian merkez bankalarına çıkıştı
17 Nisan 2013 - 07:21 www.finansgundem.com

Pimco'nun CEO'su El-Erian, merkez bankalarının "sunî" varlık fiyatlarına neden olduğunu savundu

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco'nun CEO'su Muhammed El-Erian, Amerikan Wall Street Journey gazetesine verdiği röportajında Fed ve diğer merkez bankalarının, temelleri değil, varlık fiyatlarını desteklediğini söyledi.
Yatırımcıların piyasanın her bölümünde sunî seviyelerden işlemlerin yapıldığının farkına varmasının gerektiğini savunan El-Erian, "Bu tahviller, hisseler, hepsinde geçerli. Eğer bu seviyeler temellerle desteklenmez ve temelleri yansıtmazsa, yatırımcılar zarar görecek" dedi.
ABD'de hisse senedi piyasaları geçtiğimiz hafta yeni rekorlar kırarken, tahvil faizleri de rekor düşük seviyelere geriledi.
Bazı ekonomistler Fed'in parasal genişlemesinden erken çıkmasından endişe ederken El-Erian, sorunun tam diğer tarafından endişe duyuyor.
"Biz çok uzun süre kalacaklarını düşünüyor ve bu şekilde bilinçli olarak hata yapacaklar" ifadeleriyle dikkat çeken El-Erian, merkez bankalarının, asıl hedefleri olan büyüme ve istihdama ulaşmaları için yatırımcıları, görünenden daha fazla risk almaya itmeleri gerektiğini savundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)