BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErgenekon sanıkları cezaevine girecek mi----

Ergenekon sanıkları cezaevine girecek mi

Ergenekon sanıkları cezaevine girecek mi
03 Nisan 2014 - 05:08 www.finansgundem.com

Prof. Şen, gerekçeli kararın ardından sanıkların yeniden tutuklanıp tutuklanmayacağı sorusunu yanıtladı: Mahkemenin yetkisi bitti. Kimse içeri alınmaz

Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasının gerekçeli kararının hazırlandığını duyurmasının ardından, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen sanıkların durumu gündeme geldi.  

Haber 7'ye konuşan Prof. Ersan Şen, "Gerekçeli karar ne anlama geliyor? Serbest bırakılanlar tutuklanacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

İlk önce şunu belirteyim artık kimse içeri alınmaz. Çünkü mahkemenin yetkisi bitti artık. ÖYM'ler kaldırıldı artık. Yargıtay da tutuklama yetkisine sahip değil. Sonuçta Yargıtay aşaması tutuksuz geçecektir. 16 bin 600 sayfa gerekçeli karar mı olur? Bu nasıl bir iştir. Ne anlama geliyor bu; yerel mahkemenin kararının tescillenmesi anlama geliyor. İnsanlar artık yerel mahkemenin gerekçeli kararı ile mahkum olmuştur. Tabi mahkumiyet kesinleşmiş değil. Suçsuzluk karinesi devam ediyor. O insanlara suçlu muamelesi yapamayız." 
 
1-1.5 YILDAN ÖNCE İNCELENMEZ
 
Şen, "Karar geçerli karardır. Kabul edilecektir. Dava devam edecektir. Yargıtay inceleyecek, eğer onarsa insanlar mahkum olup içeri girecek tekrardan. Eğer olmaz da bozulursa o zaman yeni mahkemesine gidecek. Böyle bir dosya Yargıtay'a zaten 6 aydan önce gidemez. Çünkü karar tebliğ edilecek. Herkes gerekçeli temyiz dilekçelerini yazacak. Tüm dosyalar toplanacak ve Yargıtay'a gönderilecek. Ve bu dosya tahmini olarak 1-1,5 yıldan önce incelenmez" diye konuştu.
 
'DÜNYADA İLK KEZ...'
 
Şen, "Yarın akşam karar açıklanınca tutuklama olur mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi.
 
Asla, öyle bir durum olması söz konusu değil. Bu tip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan kişiler dünyada ilk kez tutuksuz olarak yargılanacaklar. Bu durum bildiğiniz gibi nevi şahsına münhasır bir durum bu. Ama şu da vardır. AYM'nin kararı da doğrudur. Sen gerekçeli kararı zamanında yazamazsan bunlar da olur.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)