BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEroğlu Holding Mexx'i sattı----

Eroğlu Holding Mexx'i sattı

Eroğlu Holding Mexx'i sattı
16 Ağustos 2017 - 12:56 www.finansgundem.com

Eroğlu Holding, 2015 yılında iflasın eşiğindeyken satın aldığı moda devi Mexx'i Hollandalı RNF Holding'e sattı. Satış fiyatı ise açıklanmadı

Türkiye'de Colin's ve Loft markaları ile tanınan Eroğlu Holding dünyanın en büyük moda firmaları arasında yer alan ve 56 ülkede 500'den fazla mağazası ile faaliyet gösteren Mexx'i 2015 yılında satın almıştı. Mexx o dönem iflasın eşiğine gelmiş ve Eroğlu ile zor durumdan kurtulmuştu.

Eroğlu, 1.2 milyar euro ciroya sahip ve dünyadaki tanınırlığı çok yüksek bir marka olan Mexx ile yeni pazarlara açılmayı ve sektörde büyük bir adım atmayı planlıyordu. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, satın almanın ardından yaptığı açıklamada, “Mexx, bizim için büyük bir potansiyel barındırıyor. Colin’s ve Loft’la 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx’le daha da öteye taşıyacağız. Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz hem holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir” diye konuşmuştu. Eroğlu, Mexx’le Türkiye’de 5 yıl içinde 100 mağaza açmayı ve 1 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini vurgulamıştı.

İKİ YILDA SATTI

Ancak Eroğlu ile Mexx ortaklığı iki sene sürdü. Eren Güler'in Habertürk'teki haberine göre firma, Hollandalı Mexx'i, yine Hollandalı bir moda firması olan RNF Holding'e sattı.

Satışla birlikte Eroğlu'nun ana markaları olan Colins ve Loft'a daha fazla yoğunlaşması bekleniyor. Eroğlu Colin's ile birlikte 38 ülkede 600 mağazada, Loft'la da 10 ülkede 86 mağazada faaliyet gösteriyor.

RNF Holding yönetici ortağı Ferry Helmer, Mexx firmasının 80'lere dek uzanan tarihine ve güçlü markasına dikkati çekerek RNF'nin bunu sonuna dek kullanmayı planladığını söyledi.

Helmer ayrıca, satın almanın bir parçası olarak Mexx'in RNF şemsiyesi altında Mexx International BV isminde yeni bir şirket olarak varlığını sürdüreceğini belirtti.

1986 YILINDA KURULDU

Mexx, 1986’da Hollanda Amsterdam’da kuruldu. 2001’de tasarımcı Liz Claiborne şirketi 264 milyon dolara aldı. 2011 yılında ise ABD’li The Gores Group’a 85 milyon dolara satıldı. Ancak Gores Grup'un Avrupa genelinde yaşanan küçülme ve Doğu Avrupa'daki işlerinin düşmesi nedeniyle Mexx iflasın eşiğine geldi ve Eroğlu Holding'e devroldu. Firmanın son sahibi ise RNF Holding oldu.

AYAKKABIDA GÜÇLÜ

Ron Janssen ve Ferry Helmer'in sahibi olduğu RNF'nin özellikle spor giyimde kuvvetli bir tarihçesi bulunuyor. Ferro ayakkabı markasının sahibi olan şirket Avrupa'nın bu alandaki en büyük firmalarından. Sadece Ferro ile yılda 100 milyon euronun üzerinde bir gelire ulaştı. Ayrıca Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'da UMBRO ve Scout markalarının lisanslarını elinde bulundurup üretim ve satış yapıyor.

NURETTİN EROĞLU: İYİ BİR TEKLİF ALDIK

Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Mexx’in satışıyla ilgili şunları ifade etti: “Mexx için iyi bir teklif aldık ve değerlendirdik. Perakende sektöründeki köklü ve güçlü varlığımızı, markalarımız Colin’s ve Loft’a yoğunlaşarak sürdüreceğiz.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)