BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan'da panik----

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan'da panik

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan'da panik
27 Kasım 2022 - 09:28 www.finansgundem.com

Pençe-Kılıç Harekatı sonrası Yunan basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri yeniden gündem oldu.

Türkiye-Yunanistan gerilimi Türkiye'nin dış politikada yaptığı başarılı hamlelerin ardından iyice gerilmiş durumdayken, Pençe-Kılıç Harekatı sonrası Yunan basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri yeniden gündem oldu. Türkiye'nin 'niçin bir gece ansızın gelemeyeceğini' değerlendiren Yunan gazetesi haberinde aynı zamanda itiraf gibi bir açıklamada bulunarak Türkiye'nin NATO'da büyük bir güce ve önemli bir role sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Libya ile imzaladığı hidrokarbon anlaşmasının ardından Suriye'de başlayan Pençe-Kılıç Harekatı sonrası Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim iyice artmış durumda. Sabah'ta yer alan habere göre, Yunan medyasına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç kere tekrar ettiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri sıklıkla tartışılıyor.

 Yunanistan'da daha önce de bu sözlerin gerçek olup olamayacağını tartışan analistler, Pençe-Kılıç Harekatı'nın Yunanistan'a bir mesaj olduğu düşüncesinin dolaşmasının ardından söz konusu cümleyi yeniden masaya yatırdı.

Yunan gazetesi Ta Nea'da yer alan "Türkler neden Ege'ye gece gelemez" başlıklı haberde taraf ülkeler arasında meydana gelebilecek bir çatışmanın şu an için kimseye bir yarar sağlamadığına dikkat çekildi.

Gazetede yer alan haberde diplomatların ve ordu komutanlarının Türkiye-Yunanistan sahasında bir çatışmanın olmasının kimsenin çıkarına olmadığını ifade ettiğinden bahsedildi.

Özellikle de Rusya-Ukrayna savaşı varken bunun çok iyi bir hareket olmayacağına dikkat çeken gazete, sitemkar bir şekilde NATO'nun soğukkanlılığını koruyarak 'tarafsız' kaldığını ifade etti.

Ayrıca haberde itiraf gibi bir açıklamaya yer verilerek, "Ukrayna'daki durum bölgede son derece hassas dengeler yarattığından ve Türkiye'nin NATO'daki büyük gücüne ve önemli rolüne rağmen Avrupa'da ikinci bir savaş istenmiyor" denildi.

Üst düzey bir askeri kaynağın açıklamalarına dayandırılan haberde, söz konusu kaynağın Yunanistan'ın aslında yalnızca caydırıcı olmak için silahlandığını söyleyerek "Savaşa girmemek için silahlanıyoruz" dediği ifade edildi. Haberin devamında ise Yunanistan'ın 'tetiği çeken' olmak istemediği söylendi.

Haberin devamında ise skandal ifadelere yer verilerek gerilimi Türkiye'nin tırmandırdığından bahsedildi. Aynı zamanda her zamanki gibi Yunanistan'ın müttefikleri olduğuna da dikkat çekildi.

Yunan-Amerikan anlaşmasının çok önemli olduğunun vurgulandığı haberde Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın yaptığı Atina ziyaretinin çok önemli olduğu söylendi. 

Erdoğan'dan Yunanistan mesajı: Muhatabımız değiller

Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması: Anlayacakları dilden konuşuyoruz

Erdoğan: Yunanistan'ı aklına başına alması konusunda ikaz ediyoruz

Yunanistan'da "Türkiye Yüzyılı" telaşı

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)