BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın o sözüne Yargıtay'dan net cevap!----

Erdoğan'ın o sözüne Yargıtay'dan net cevap!

Erdoğan'ın o sözüne Yargıtay'dan net cevap!
15 Ağustos 2014 - 15:00 www.finansgundem.com

Yargıtay TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'yla ilgili açıklama yaptı

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Erdoğan'ın adli yıl açılışında Feyzioğlu'nun konuşması halinde törene katılmayacağını açıklamasıyla ilgili "Başkanlar Kuruluna konuyu götürüp, sonucu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Alkan, adli yıl açılış törenlerinin, cumhurbaşkanının onurlandırdığı, devlet ricalinin katıldığı ve bu vesileyle yargının sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği organizasyonlar olduğunu söyledi.
     
Bu törenleri çok önemsediklerini dile getiren Alkan, adli yılın açılışıyla ilgili yasada ve iç yönetmelikte düzenlemeler bulunduğunu hatırlattı.
     
Alkan, Yargıtay Kanunu'nun 59. maddesi ile Yargıtay İç Yönetmeliği'nin 78. maddesinin, adli yıl açılış töreninde Yargıtay başkanının bir açılış konuşması yapacağını ve konuşmanın içeriğini, törenin gündemini Yargıtay Başkanlar Kurulunun belirleyeceğini öngördüğünü anlattı.
     
Bu doğrultuda bu yılın temmuz ayında 2014-2015 adli yılının açılış töreniyle ilgili Başkanlar Kurulunu topladıklarını belirten Alkan, Kurulun, Yargıtay başkanının konuşmasının içeriğini ve hangi konulara temas etmesi gerektiğini belirlediğini kaydetti. Başkanlar Kurulunun ayrıca törene kimlerin katılacağını da tespit ettiğini anlatan Alkan, şunları söyledi:
"Bu bağlamda, törende benim konuşmanın yanında 1943 yılından beri yapılagelen ve bir gelenek halini alan adli yıl açılışlarında Barolar Birliği Başkanının da konuşması öngörüldü. Bu doğrultuda Sayın Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na 1 Eylül'de yapılacak tören için davetiye gönderilmiş oldu."

"TBB başkanın konuşma süresinin Yargıtay başkanınından uzun olmaması kararlaştırıldı"
     
Alkan, Danıştayın kuruluş yıl dönümü töreninde, Feyzioğlu'nun Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'den daha uzun süre konuşması nedeniyle törende istenmeyen gelişmeler yaşandığını söyledi.
     
Başkanlar Kurulunda bu konuyu da ele aldıklarını anlatan Alkan, şunları kaydetti:
"Bu konuyu da tartıştık ve Barolar Birliği başkanının konuşması gerektiği sonucuna varıldı. Ancak konuşma süresinin kesinlikle Yargıtay başkanının konuşma süresinden fazla olmaması, benim konuşma süremin yaklaşık yarım saat olması öngörüldü. Barolar Birliği Başkanının da süresinin buna eşdeğer olması kabul edildi. Biz Barolar Birliği Başkanına dünkü gelişme olmadan önce davetiyeyi gönderdik ve Başkanlar Kurulunun süreye ilişkin aldığı bu kararı da kendisine bildirdik. İstenmeyen, zorunlu nedenlerle getirilen bu kısıtlamaya Barolar Birliği Başkanımızın uyacağını ümit ediyoruz. Ama bizim Barolar Birliği başkanının konuşmasının içeriğine herhangi bir şekilde müdahale etmemiz söz konusu değildir. Aksinin kabulü bizim her zaman savunduğumuz ve evrensel bir ilke olan ifade özgürlüğü sorununa yeni bir sorun katar. Bu nedenle maddi ve manevi sorumluluğu sayın Barolar Birliği başkanına aittir diyoruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)