BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın katılım bankası düşüncesi!----

Erdoğan'ın katılım bankası düşüncesi!

Erdoğan'ın katılım bankası düşüncesi!
12 Ocak 2015 - 10:58 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı açılış töreninde Vakıfbank'ın katılım bankacılığı için attığı adımı yorumladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Müzesinin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılış törenine katıldı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, " Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Vakıfbank’taki hissesini almak suretiyle burayı şöyle bir katılım bankası haline getirmek gibi bir düşüncemiz var." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bu muhteşem eserin müze haline getirilmesi de yine Osmanlı döneminde 19’ncu yüzyılda olmuştur. Osmanlı’dan devralınan bu emanet müze olarak kullanılmaya devam edilmiştir. Tabi bu mekanı özel kılan en önemli hususların başında bünyesinde yer alan kutsal emanetlerdir. Buraya ayrı bir önem kazandırıyor. Ve burayı adeta bir cazibe merkezi haline getiriyor. Sadece bu vasfıyla dahi Topkapı Sarayı her türlü hizmeti hürmeti hak eden bir saraydır. Fatih Sultan Mehmet Han’dan başlayarak Topkapı Sarayı'nda emeği olan herkesten Allah razı olsun diyorum.

Topkapı Sarayı uzun süredir müze olarak kullanılıyor ise de pek çok bölümü ziyarete kapalı bulunuyordu. Bu bölümlerin gerekli çalışmaları yapmak suretiyle ziyarete açılması, insanlığa kazandırılması noktasında yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. 1999 depreminin ardından kapatılan harem has mutfakları Enderun hazine koğuşu da geçtiğimiz yıl yeniden açılmıştı.

İLK DEFA ZİYARETE AÇILACAK

Bugün de 13 yıldır ziyarete kapalı olan Zülüflü Baltacılar Ocağı, üstte şu an yatakhane var. Burası da dershane kısmı. Şimdiki adıyla derslikler deniyor. İlk defa ziyarete açılacak olan Kara Ağalar ve Kadınlar mescitleri bugün. Dört yıldır kapalı olan Hünkar Sofrası bölümünü de yeniden açıyoruz. Tabi manidar olan şey. Şurada 10 tane mescid, Suri Sultani’nin içinde var. Bunlar Cuma mescidi değil. Sultan namazını günlük, kendi sünnetliğinde evinde kılar, ama farza Mescid’e gelir. Cuma’yı da Ayasofya’da kılardı. Bu arada Topkapı Sarayı’nın içinde bulunan ama suları bugüne kadar akmayan akıtılmayan havuz sebil yeniden asli işlevlerine kavuşturuldu.

TOPKAPI SARAYI'NIN EN GENİŞ ŞEKİLDE ZİYARETE AÇIK OLMASINI ARZU EDİYORUM

Bugün restore edilerek hizmete açılan bölümleri takdirle karşılıyorum. Bu çalışmaların kesintisiz şekilde sürdürülerek, Topkapı Sarayı’nın mümkün olan en geniş şekilde ziyarete açık olmasını arzu ediyorum. Biz kendi geçmişinden koparılmak istenen bir milletin temsilcileriyiz. Tarihimizle, medeniyetimizle yeniden buluşma konusunda, yeni nesiller için Topkapı Sarayı gibi sembol eserlerinin çok büyük önemli olduğuna inanıyorum. Ecdadıyla kendisini aşağılamayacak, ecdadıyla özgüven kazanarak geleceğe bakacak.

Bu mekanda 400 yıl boyunca sadece Osmanlı İmparatorluğu'nun değil, dünyanın çok önemli bir bölümünün yönetildiğini bilmeleri dahi gençlerin vizyonunu genişletecektir.

BİRİLERİ YAZIYOR: VAHDETTİN KÖŞKÜ'NÜ NE YAPACAKSINIZ

Birileri yazıyor çiziyor. İşte Vahdettin Köşkü’nü niçin yaptınız, ne yapacaksınız? Bütün o rölevelerini falan bulduk çıkardık. Bunu diyor başbakan kendisi için kullanacak. Bunu ne yapacaksın? Yani bu tür şeyleri bu eserleri ayağa kaldırmaktan bunları yeniden kazandırmaktan rahatsız olan güya düşünce adamı yazıyor çiziyor ve bunları eleştirmeye, bunun arasına da her türlü hakareti sıkıştırmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki nerede hangi eser varsa bunları bugüne yarına ...

KATILIM BANKASI

Buradan ama Cumhurbaşkanı ama Başbakan veyahutta değişik kurumlarımız istifade eder, bizim 12 yılda kazandırdığımız vakıf eserlerle biz iftihar ediyoruz. Bir de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Vakıfbank’taki hissesini almak suretiyle burayı şöyle bir katılım bankası haline getirmek gibi bir düşüncemiz var. Katılım bankasını kurmasıyla birlikte kendi yıllık karından belli bir kısmını eserlere ayırması, restorasyonda kullanması, burslarla kredilerle bunun yanında bir çok yerlerde aş evleriyle aynen ecdadımızın o akarları nasıl değerlendirdiyse, bizim vakıf medeniyetimizi çok daha güçlendireceğine inandığım bir anlayıştır o. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hissesi yüzde 60, bugünkü rakamla 10 milyar doları aşıyor. Bu çok ciddi bir güç.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)