BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Erdoğan'ın, "İncirlik kapatılır" sözleri dünya medyasında yankı uyandırdı----

Erdoğan'ın, "İncirlik kapatılır" sözleri dünya medyasında yankı uyandırdı

 Erdoğan'ın, İncirlik kapatılır sözleri dünya medyasında yankı uyandırdı
16 Aralık 2019 - 10:05 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin sözde Ermeni Soykırımı kararından dolayı İncirlik Üssü'nün kapatılabileceğini söyledi. Erdoğan'ın sözleri ise yabancı ajanslar tarafından 'acil' koduyla servis edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Kongresi'nde Ermeni Soykırımı kararına tepki göstererek, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.

REUTERS ACİL KODUYLA GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını abonelerine 'acil' koduyla duyuran Reuters haber ajansı, "Erdoğan - Türkiye ABD tehditleri karşısında İncirlik Hava Üssü'nü kapatabilir" başlığıyla geçtiği haberinde, İncirlik'te ABD'nin nükleer savaş başlıkları bulunduğunu hatırlattı.

Reuters, Erdoğan'ın şu sözlerine haberinde yer verdi: Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz.

ALMAN MEDYASI: TÜRKİYE KARŞILIK VEREBİLİR
Alman Deutsche Welle (DW) de Erdoğan'ın sözlerini dünyaya duyuran yayın kuruluşları arasında yer aldı. Gelişmeyi "Erdoğan ABD'nin iki stratejik üssünü kapatmakla tehdit ediyor" başlıklı haberiyle takipçilerine aktaran DW, Türkiye'nin bahsi yükselttiğini belirterek Rus hava savunma sistemi satın alması nedeniyle ABD'nin yaptırım uygulaması halinde, karşılık vermekle tehdit ettiğini" yazdı.

DW, İncirlik'in ABD açısından önemine de yer verdiği haberinde, Kürecik'te de NATO radar istasyonu bulunduğunu anımsattı.

"TÜRKİYE SEÇENEĞİ ELİNDE TUTUYOR"
Rus Russia Today (RT) yayın kuruluşu, Erdoğan'ın ABD'nin yaptırımları üzerine "Türkiye'nin gerekirse ABD tarafından kullanılan İncirlik Hava Üssü'nü kapatabileceğini" yazdı.

RT, "Ankara ABD'nin Türkiye'ye karşı ek yaptırımlarına mukabele olarak İncirlik Hava Üssü'nü kapatma seçeneğini elinde tutuyor" yazarken, Erdoğan'ın, Adana'da bulunan İncirlik'in yanı sıra Malatya'daki Kürecik Radar Üssü'nün de kapatılabileceğini söylediğini aktardı.

ERDOĞAN NE DEDİ?
ABD Senatosu'nun Ermeni tasarısı kararı sonrası İncirlik ve Kürecik üssü konusunda net mesajlar veren Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İncirlik üssünün kapatma gibi bir karar söz konusu olursa bu bize aittir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Eğer karşımıza bizim yaptırımlar gibi tedbirlerin hayata geçirilmesi durumunda biz de mutekabiliyet çerçevesinde gereken cevabı veririz. ABD'nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması her iki taraf içinde önemlidir. Türkiye bir kabile devleti değildir. 2 bin yılı aşkın bir tarihe sahip Türkiye'ye bunu reva görmek karşılıksız kalabilecek gibi değildir. Biz kaldı ki stratejik ortağız. Peki yapılanlar ne? Bunları oturup düşünmeleri lazım. Farklı hareket etmeye devam ederlerse bizim de verecek cevaplarımız var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse İncirlik ve Kürecik'i kapatırız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...16 Aralık 2019 18:03

    Ben incirlik demedim ki ?  kim uydurdu... incir ağacı tarlamız vardı. dedem o tarlaya inciraltı tarla derdi.. derken incirlik altı tarla oldu. kısaca biz incirlik diyoruz.. bu tarlamı satarım, istersem kaparım diğer çiftçilere dedim... kim uydurdu incirliği... ? abd üssünü ? ben nediyorum siz ne anlıyorsunuz : ))) kürecik mi ? ben öyle bir üs demedim. 

  • kaktust16 Aralık 2019 16:09

    maglesef başta amerika olmak üzere , batılı ülkelere karşı eylemlerimiz söylenen sözlerle sınırlı  kaldı , amerika ve batılı ülkelerinbize karşı söyledikleri sözleri eyleme dönüştü,incirlik ve kürecik radar üssünü  söz söylemekden ziyade,eyleme dönüştürüp kapatmalıyız,hemde hemen

  • Ben küçükken.16 Aralık 2019 15:44

    Eskiden dayımın kahveye giderdim küçük çocuk tabi. Ozaman trt ye cumhurbaşkanı çıakrdı. herkes pür dikkat dinler, sohbetine ara verir. Tv izlerdi. bir saygı vardı. Bir hürmet vardı. Kolay kolay kimse ağır eleştri etmez, seviyes ve saygısını korurdu.. neyse.. geçen akşam başka bir kahvede sıcak bişi içim 10 dk dinlenem dedim. girdim bir yere... bir canlı yayın.. gerisini yazmıyayım : ))) bu anım geldi aklıma köşede çayımı içerken. İnsanlarmımızmi çok değişti ? yoksa güç ve hırs siyasileri mi çok değiştirdi ? yada insanların kurum ve konumlara inanç ve saygısı diplere neden düştü ?  Eskiden atıyorum polis gelir o gelir bu gelir.. şimdi adam diyorki gelsin kardeşim keim gelirse gelsin dicemi onlarada derim diyen bir toplum geldi. Demekki güç ve hırs insanları artık okadar bunaltmışki. doğru bildiğinden şaşmıyor, SEN YANLIŞ YAPIYORSUN diyor. Demek zorunda o noktaya gelmiş.

  • ...16 Aralık 2019 15:31

    5 .filo gelse kıble diye dönen troller yazmışda yazmış..dedenizden biz utanıyoruz hala : )) kurecık kim.. incirlik kim... ))

  • AHMET ÖZBİR16 Aralık 2019 11:52

    USA Türk'e PLAN YAPTIN, terör örgütlerini destekledin, terör devletini sınırımızın dibine kurma cesaretini gösterdin, ancak sert kayaya tosladın. TÜRK'E KEFEN BİÇEN KEFENLENİR! Reis cumhur seninle, aldığın karar bizim kararımızdır. TİTRET KÂİNATIN ZALİMLERİNİ, SEVİNDİR MAZLUMLARI!..

  • ahaha16 Aralık 2019 15:45

    5 ay önce ümmetçi ve ümmet dünyası diyordu.... Araplardan surüye operasyonunda yedi şamarı.. dinlemedi bizleri.. görmezden geldi... şimdi oldu TÜdk dünyası  : )) hahah insan kendi dediğine muhalif olabilir mi ? şeref onur yoksa işte böyle oluyor. izliyoruz. neyse isimler aynıda, sitedeki trol sayısı 10 kişiyi geçmiyor rahat görüyoruz : )))

  • Misafir 16 Aralık 2019 13:56

    Hep diyoruz liyakat ve eşitlik

  • Türkoğlutürk 16 Aralık 2019 13:07

    Bop u savunan kimdi

  • DAYI16 Aralık 2019 11:49

    GEÇEN SEÇİMDE AYASOFYA İBADETE AÇILIYORDU!!!!!

  • : )16 Aralık 2019 15:47

    Ey cehape.. Ayasofyaya gidecek bay kemal namaz kılacakmış.. Ey bay kemal... ne nemazı oarası dunya mirasi ibabdethane.. cami istiyorsan 5 tepeye bilmeme ne bayırına 10 tane yaptım. git orada kıl namazını... Yokkk olmaz ayasıfyada kıalcam ben diyor bay kemal namazımı... eyyy kemal.. ayasofyada namaz kıldırtmam. atalarımın dunya mirası aynen kalacak bu ayasaofya. namaz kılacka yer mi bulamadın... ve sonra ayasofya chp nin plan ve projesıne karşı dımdım durabildi. Reisimizde eski mimarı yapısını destekledi. Cehapa planları tutmadı ... ahahaha al sana haber : ) abc haber :Ç )))

  • Kaan16 Aralık 2019 11:13

    Çok güzel konuşmuş sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan. Yaptırımlar karşısında boş duracak değiliz. Ayrıca saf değiştirerek muttefik olarak Rusya tarafınida seçebiliriz aslında. Yaptırım yapmak ABD nin haksız tek taraflı aldığı kararlar, Ermeni tasarısı da aynı şekilde. Keyfi şekilde kararlar alıyor lar. bunlar kabul edilebilir türden değil. Bu yanlış ları düzeltmeleri gerekir. Hem muttefik deyip bunların yapılması yenilir yutulur şeyler değil. Türkiye bölgenin incisidir. Dahası gidip YPG PKK gibi bize zarar veren terör örgütleri ne de yardım yapıyor ABD. Bunlara son vermelidir bence

  • aytek16 Aralık 2019 10:40

    hiçbir seçimde partinize oy vermedim. ama bahsettiğiniz bu iki üssü kapatın bundan sonra oylarım size. ama ne siz de ne de başkalarında bu cesaret yok. abd en büyük müslüman soykırımcısı hangi islam devleti bunlara tepki gösteriyor. siyasi yalan....

  • Mehmet16 Aralık 2019 10:34

    işte gerçek lider..! Türk ün hislerine tercüman oldu.nokta 

  • Türkoğlutürk 16 Aralık 2019 10:29

    Bir telefon gelir, sözlerim yanlış anlaşıldı. Papaz rezaletini unutmadım. İncirlik sadece tek nedenden kapatılır.