BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın beklentileri ve sonuçlar!----

Erdoğan'ın beklentileri ve sonuçlar!

Erdoğan'ın beklentileri ve sonuçlar!
08 Haziran 2015 - 07:19 www.finansgundem.com

Bu seçim, süreç ve sonuçları başta olmak üzere birçok açıdan farklı oldu. Herkesin beklentisi farklıydı. Son günlere kadar kararsızlar yüksekti

Katılımın yüksek olması ve kararsızların eritilmesi için meydanlarda özel çaba gösterildi. Meydanlarda özel çaba gösterenlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı.
 
Milliyet'in haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu 81 ile giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan da 40’ın üzerinde açılış ve halkla buluşma gerçekleştirdi. Beklentilerini, hedeflerini anlattı, istikrara ve güvene oy istedi. Son bir ayda günde iki ile gitti.
 
Özellikle barajı aşıp aşmayacağı tartışılan HDP’yi ağır sözlerle eleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Pensilvanya, HDP, CHP ve MHP’nin kirli bir ittifak yaptığını dile getirdi. Bu ittifakın eski Türkiye’yi geri istediğini belirten Erdoğan, yeni Türkiye için oy istedi.
 
Erdoğan’ın yeni Türkiye mesajlarının içinde ise yeni Anayasa ve başkanlık sistemi yer aldı. Anayasayı değiştirmek için 400 milletvekili istedi ama beklenti en azından referanduma gidecek 330 sayısını bulmaktı. Son hafta ise HDP’nin barajı aşmamasına yönelik strateji uygulandı.
 
Sandığa gidilmesini ve sandığa sahip çıkılmasını istedi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Eski koalisyon günlerini uzun uzun anlattı ve tekrar olmamasını istedi.
 
Çıkan sonuçlar Erdoğan’ın beklentilerini ve isteklerini erteleyecek gibi gözüküyor. Öncelikle ortaya çıkan koalisyon hükümeti olasılığı Erdoğan’ın hiç istemediği bir denklemdi. Bu nedenle seçim öncesi Erdoğan’a yakın isimler de erken seçimden bahsetmişti. Erdoğan’ın sürekli yanında olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım seçim öncesi, “Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz. Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur” demişti.
 
Sonuçlar değerlendirilecek
 
Erdoğan’ın sonuçları nasıl değerlendireceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
Saray’da öncelikle tartışılacak konu ise nasıl bir hükümet kurulacağı ve oyların düşme nedeni.

Hükümetin kurulma şekli belli olduktan sonra da yeni anayasa ve başkanlık sistemine yönelik yeni yol haritası değerlendirilecek.
 
Erdoğan seçimden 2 gün önce, “Ak Parti 330’a ulaşamazsa yeni anayasa bir hayal mi oluyor? Yeni anayasa hayal oluyorsa, başkanlık sistemi Türkiye’nin gündeminden çıkıyor mu?” yönündeki soruya, “Yeni anayasa da başkanlık sistemi de burada ertelenmiş olur. Olmaz diye bir şey yok. Ne zaman yeterli çoğunluk olursa, öyle anlarda olabilir ki bakarsınız hiç umulmadık anda iki parti bir araya gelir, mutabık kalırlar, anlaşırlar, öyle de olabilir. Şu anda görünmüyor olabilir ama yarın bir araya gelebilirler, ‘tamam, şu şu koşullarda beraberce bu işi yapabiliriz’ derler yine olur. Tamamen kesip atmak, bana göre yanlış olur” demişti.
 
Erdoğan’ın seçimlerden iki gün önceki bu mesajı hem hükümetin kurulmasında hem de başkanlık sisteminin hayata geçirilme sürecinde Ak Parti’nin çıkış yollarının nasıl olacağı konusunda da fikir verebilir. Ama Erdoğan’ın koalisyon hükümetinin Türkiye’ye faydası olmayacağına yönelik mesajı da bu haftanın çok tartışmalı geçeceğini gösteriyor. Kulislerden ilk gelen bilgiler azınlık hükümetinin de tartışılabileceğini gösteriyor.
 
Ak Parti içinden, “tekrar seçim olabilir” sesleri çıksa da Erdoğan’ın, “öyle anlarda olabilir ki bakarsınız hiç umulmadık anda iki parti bir araya gelir, mutabık kalırlar, anlaşırlar” sözü hükümet kurmada bütün alternatiflerin değerlendirileceğini de ortaya koyuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)