BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın Afrika turu başladı----

Erdoğan'ın Afrika turu başladı

Erdoğan'ın Afrika turu başladı
17 Ekim 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 günde 3 Afrika ülkesini ziyaret edecek. Erdoğan Angola, Togo ve Nijerya'da temaslarda bulunacak. Ziyaretlerin gündeminde ikili ilişkiler, ticaret ve FETÖ ile mücadele olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola, Togo ve Nijerya'yı kapsayan Afrika turuna çıktı. 17-20 Ekim tarihlerini kapsayacak turda ikili ilişkiler, ticaret hacimlerinin artırılması ve FETÖ'yle mücadele masada olacak.

Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde bugüne kadar 28 farklı Afrika ülkesine giden Erdoğan, ilk durağı olan Angola'ya gidecek. Daha önce 2016'da Nijerya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola ve Togo'ya ilk kez gidecek. Böylece Erdoğan'ın Afrika'da resmi ziyarette bulunduğu ülke sayısı 30'a yükselecek.

Afrika'da 19 yıl önce 12 olan büyükelçilik sayısı 43'e yükseldi. 2003'te Afrika ülkelerinin tümüyle olan ticaret 5.4 milyar dolar seviyesindeyken 2020 yılı sonu itibariyle bu rakam 25.3 milyar dolara ulaştı.

Erdoğan'ın Angola ziyaretinde ikili ticaret hacminin 176 milyon dolardan, 500 milyon dolara çıkarılması için atılabilecek adımlar ele alınacak. Togo ziyaretinde ise Savunma Sanayii alanında işbirliği yapılması ve 150 milyon dolarlık ticaret hacminin artırılması Erdoğan'ın dosyasında yer alacak.

Erdoğan'ın, Afrika'daki son durağı Nijerya olacak. Buradaki temaslarda ise 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin yanı sıra hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Nijerya'daki bir diğer önemli gündem FETÖ ile mücadele. Erdoğan'ın mevkidaşı Muhammed Buhari ile görüşmesinde ülkedeki FETÖ okullarının Maarif Vakfı'na devredilmesi ele alınacak.

Erdoğan: Türkiye Afrika ülkeleri için stratejik ortak

Erdoğan, Orta Afrika ülkesi Angola'ya gidecek