BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ı dinleyenler Romanya'da yakalandı----

Erdoğan'ı dinleyenler Romanya'da yakalandı

Erdoğan'ı dinleyenler Romanya'da yakalandı
06 Şubat 2015 - 20:57 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da yaptığı konuşmda 'Ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Büyük Roman" ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "İsrail'e en küçük eleştiriye antisemitizm diyenler İslam dinine karşı yapılan saldırıları ifade özgürlüğü olarak değerlendiriyorlar. Batı'da tırmanan ırkçılığa karşı sessiz kalmayacağız" dedi.

Ardından STK temsicilerine hitap eden Erdoğan, "Benim ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı. Önce Hırvatistan, ordadan kaçtı Macaristan, oradan kaçtılar Romanya ve Romanya'da yakalandılar. Şimdi ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye'ye iadesini istedik. Temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir" ifadesini kullandı.

Tehdit edildiğini söyleyen Erdoğan, "Sizin kuldan utanmanız yok onu anladık, Allah'tan da mı korkunuz yok. Şu anda şahsımı, ailemi tehdide başladılar. Son günlerdeki gelişme bu. Zannediyorlar ki bu tehditleri yaparsak bunlar kendilerine çeki düzen verirler. Bursa'dan sesleniyorum; Rabbimin bize vermiş olduğu bu canı Rabbimden başka kimsenin almaya gücü yetmez. Bu şahsım için de, çocuklarım için de böyledir. Dinlediniz, yaptınız, ettiniz. Bu sizin rezilliğinizdir, bunların hepsi çıktı meydana. Çıkıyor, daha da çıkacak" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ben aslında Romanlara yabancı değilim. Biraz Roman kültürünü bilen birisiyim. Kasımpaşa Kaptanpaşa'da doğdum büyüdüm. Aynı mahalleyi onlarla paylaştım.Beraber aynı okulu paylaştım. Dolapdere'de, Hacıhüsrev'de beraber büyüdük. Beraber futbol oynadığım zamanları hatırladım.Kederi, sevinci beraber yaşadım. Sizin meseleniz elbette benim meselemdir.
İlle de Roman olsun isterse çamurdan olsun o da Allah kuludur her kim olursa olsun.

"BİZ BATICI BİR ANLAYIŞIN UYDULARI DEĞİLİZ" 
Biz yaradılanı yaradan ötürü hoş gören bir anlayışın sahibiyiz. AB üyesi ülkeler ne yapıyor? AB muktesabatında Romanlar var ama kovuyorlar. Batı'nın bakışı bu. Biz Batıcı bir anlayışın uyduları değiliz. Onlar bizim gibi bakamazlar. 
Mühim olan şu beden kafesi değil. Mühim olan candır, can. İşte onun için derisinin rengine bakmayız, cana bakarız. Diline bakmayız, öze bakarız. İnancına, mezhebine, yaşam tarzına bakmayız. Biz ruha, ruhtaki o güzelliğe bakarız. Canlar arasında, insanlar arasında, yani yaratılmışlar arasında ayrım yapmadık, yapmayız, yapılmasına da izin vermeyiz.

"İLK VE EN BÜYÜK IRKÇI KİMDİR BİLİYOR MUSUNUZ?"
Roman kardeşlerimin çok ilginç özellikleri var da… Romanların kinleri mendil kuruyana kadar ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. İlk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz.. Şeytandır.O kendisinin ateşten insanınsa topraktan yaratıldığını söyleyerek secde etmemiş ve kibir göstermiştir. Bu yüzden de lanetlenmiştir. Kim ki başkasını doğuştan gelen özellikleri yüzünden aşağılıyorsa o şeytanın izindedir. İslam coğrafyasının bir kısmında farklı olana karşı tahammülsüzlüğün ve şiddetin uygulandığını görüyoruz. Yine aynı şekilde batı dünyasının bir kısmında ırkçılığın arttığını görüyoruz.

"BİZİM DİNİMİZDE ZULÜM VE EZİYET YOKTUR"
Bizim dinimizde, bizim inancımızda, bizim kadim kültür ve medeniyetimizde farklı olana tahammülsüzlük, zulüm ve eziyet yoktur. Bizim topraklarımızda kendisi gibi düşünmeyeni yok etmek, yani terör yoktur. Kameraların önünde insanların boğazını kesmek, kadınları aşağılamak, insanların hürriyetlerini kısıtlamak, farklı din, mezhep ve etnik kökenden diyerek, insanlara zulmetmek, hele hele insanları ateşte yakmak gibi insanlık ve insaf dışı vahşice, canice davranışların içine girmek, bu topraklara ait bir yaklaşım değildir. Kendi hırsları ve kirli ideolojileri çerçevesinde insanları sokak ortasında vurmak, öldürmek, yazarlara çizerlere şiddet uygulamak bizim medeniyetimizde asla kendisine yer bulamamıştır. Bu canileri, bu vahşileri, bu teröristleri İslam diniyle ve Müslümanlarla özdeşleştirenler, bu cinayetlerin, bu vahşetin ve bu terörün en büyük destekçisidir, en büyük teşvik edenidir.

"BATI'DA TIRMANAN IRKÇILIĞA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ"
İsrail'e en küçük eleştiriye antisemitizm diyenler İslam dinine karşı yapılan saldırıları ifade özgürlüğü olarak değerlendiriyorlar. Batı'da tırmanan ırkçılığa karşı sessiz kalmayacağız. 
Bu ülkede hiç kimseye ama hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Hele benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılmasına, onların ayrımcılığa, dışlanmaya maruz bırakılmasına bizim tahammülümüz olamaz.

ERDOĞAN'A BÜYÜK ROMAN ÖDÜLÜ VERİLDİ 
Erdoğan törende Romanlar tarafından "fahri Roman" ilan edilirken "Büyük Roman" ödülüne layık görüldü.

"DAHA ÇOK BEKLERLER"
Ardından STK temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelen  Erdoğan burada konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı meydanlara indi' diyorlar. Ben, meydanlardan hiç çıkmadım ki. Hayatım boyunca hep meydanlardaydım. Cumhurbaşkanlığına da meydanlardan geldim. Meydanlarda olmayacağım da nerede olacağım ben? Benim Ankara'da inzivaya çekilmemi veya Boğaz'da keyif çatmamı bekleyenler, daha çok beklerler.

Bunu Özal'a yaptılar, o yalnız adam grafiği çiziyordu; biz yalnız değiliz, milletimizle birlikteyiz.

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI"
Kendi ülkelerini yabancı ülkelere şikayet etmek için canhıraş bir gayret içindeler.  Bu merhum çetenin emniyet ve yargı içindeki maşaları Adana'da Suriye'deki Türkmenlere insani yardım götüren MİT TIR'larına basın yapmışlardı. Amaçları Türkiye'yi teröristlerle hareket eden bir ülke gibi göstermekti. Aradıklarını bulamayınca hevesleri kursaklarında kaldı. 

Sizin kuldan utanmanız yok onu anladık, Allah'tan da mı korkunuz yok. Şu anda şahsımı, ailemi tehdide başladılar. Son günlerdeki gelişme bu. Zannediyorlar ki bu tehditleri yaparsak bunlar kendilerine çeki düzen verirler. Bursa'dan sesleniyorum; Rabbimin bize vermiş olduğu bu canı Rabbimden başka kimsenin almaya gücü yetmez. Bu şahsım için de, çocuklarım için de böyledir. Dinlediniz, yaptınız, ettiniz. Bu sizin rezilliğinizdir, bunların hepsi çıktı meydana. Çıkıyor, daha da çıkacak.

"VAY VAY VAY NE HALE GETİRDİLER"
Sen bir hoca mısın yoksa bir katılım bankasının ortağı mısın; karar ver, hangisisin?
Bunlar yıllardır pek çok insanın hayallerini, umutlarını, duygularını alın terini emeğini çaldılar. Bugün gelirken yolda bir grup kızımızı gördüm, garip işaretler yapıyorlardı, Üzüldüm. 'Vay vay vay ne hale getirdiler' dedim. Çünkü o görünüm içerisinde olanların o tür işaretleri yapması çok büyük sabrı gerektiriyor. Ama sabrediyoruz, sabredeceğiz. 

"MİLLETİN DUYGULARINI İSTİSMAR ETMEKTEN VAZGEÇİN"
Dini, milli duyguları kendi karanlık emelli uğruna istismar ettiler. Milletin tertemiz duygularını istismar etmekten vazgeçin. 

Türkiye'yi bu musibetten, kanser hücrelerinden temizlemeye kararlıyız, mücadelemiz devam edecek. 

"OFİSİMİ DİNLEYENLERDEN 2 TANESİ ROMANYA'DA YAKALANDI"
Benim ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı. Önce Hırvatistan, ordadan kaçtı Macaristan, oradan kaçtılar Romanya ve Romanya'da yakalandılar. Şimdi ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye'ye iadesini istedik. Temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)