BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan yeni yargı paketi açıklaması----

Erdoğan'dan yeni yargı paketi açıklaması

Erdoğan'dan yeni yargı paketi açıklaması
01 Eylül 2021 - 18:51 www.finansgundem.com

Erdoğan "Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa onun hangi sistemle idare edildiğinin bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm hüküm sürer" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni anayasa hazırlıkları ile ilgili "Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler." dedi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Onursal Başkan İsmail Rüştü Bey buraya başlayacağı zaman konuyu benimle müzakere ettiğinde, artık buralardan gerçekten adalet camiasının buralardan kurtulması gerektiğine inandığımız için bu adımı atmamız gerekir dedik. Sadece Yargıtay değil Danıştay ve Anayasa Mahkemesini de bitirdik. Bunlarla ülke dünyaya bir mesaj veriyor. O bakımdan bunlar çok önemli. Aramızda olan misafirlerimiz de bunun gerekliliğini kendilerinden dinleyeceğiz. Türkiye bu eserleri ile dünyaya bir mesaj verecek. Ankarada 6 ayrı binaya bölünmüş Yargıtay'ı bir araya topladık, vakit ve kalite kaybının önüne geçtik. Ülkemize, milletimize, yargı camiasına hayırlı olmasını diliyorum."

"Yıl bitmeden yeni adliye binamızın temeli atılacak. Mevcutun dört katı büyüklüğünde olacak ve Ankaranın ihtiyaçlarını uzun bir süre karşılayacak. Değerli dostlar elbette sadece binalarla, güçlü teknolojik alt yapılarla adalet sağlanamaz, sadece adalet sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa onun hangi sistemle idare edildiğinin bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm hüküm sürer. Ecdadımız yüreğinin gücü ile ele geçirdiği coğrafyaları huzurla, güvenle yönetmeyi başarmıştır. Gelecek nesillere bırakacağımız en yüksek anlayış bu olacaktır. Herhangi bir haksızlığa dur diyecek, hakkı tesis edecek olan yine adalettir. Adalet dağıtanların sorumluluğu büyüktür. "

"Asıl görevlerini bir kenara bırakıp vesayet güçlerine, cuntacılara selam duranların elinde yargının nasıl bir zulüm makinesine dönüşebileceğini gördük."

"15 Temmuz demokrasi tarihimizde ve yargı kültüründe bir dönüm noktasıdır. Adliye koridorlarında hemen o gece başlatılan soruşturmalarla perçinlendi."

"Geçmişte yaşananlardan çıkarılması gereken en önemli ders yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının, hukuka bağlı kalmanın hayati öneme sahip olduğu gerçeğidir"

"Önce darbeciler, sonra vesayetçiler, nihayet FETÖnün milletimizin adalet duygusuna vurduğu darbelerin izlerini silene dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

"Hak, hukuk ve insan hakları gibi kavramları bugüne kadar hiçbir gündelik ajandaya ya da ucuz politikaya teslim etmedik, etmeyeceğiz."

"Reform stratejimizin temelinde özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye idealimiz bulunmaktadır."

"Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler. Cumhur İttifakımızdaki ortağımızla yavaş yavaş anayasa hazırlığını gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin orta ve uzun vadededi ihtiyaçlarını karşılayacak makul bir metin ortaya çıkaracağız. Diğer partilerinde metinlerini önümüzdeki günlerde açıklamalarını bekliyoruz."

Yargıtay Başkanı'ndan yeni anayasa mesajı

ETİKETLER :