BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan TÜSİAD'a 'ananas' mesajı!----

Erdoğan'dan TÜSİAD'a 'ananas' mesajı!

Erdoğan'dan TÜSİAD'a 'ananas' mesajı!
24 Ocak 2014 - 14:51 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara İl Başkan Adayları Tanıtım toplantısında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ankara'daki ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'le ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi.

"CHP Genel Müdürü'ne pazar gününe kadar süre veriyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayınla ilgiki yolsuzluk klasörünü açıkla" diyen Başbakan, "Açıklamazsan, ben açıklayacağım" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bir sonraki seçimin startını vermiştik. Keçiören sandıkları patlattığınız gün bir başka olacak. Çalışmalarımıza çok önce başlamıştık. Her kademede bütün kriterleri dikkate alarak son derece hassas bir tespit sürecinden geçtik. Bir eleme yapmamız gerekiyordu. İşte bu elemeyi kılı kırk yaran bir kuyumcu hassasiyetiyle yaptık. Halkın nabzını tuttuk, anketler yaptık. Performansları ölçtük. İl başkanlarımızın, kadın kollarımızın, başkan yardımcılarımızın düşünceleri aldık. Adaylarımızı belirledik. 81 ilimizin adaylarını belirleyip açıkladık.
İlk kez Ankara’da ilçe belediye başkan adaylarımızı tanıtıyoruz. Pazar günü de Pazar günü ilçe adaylarımızı açıklayacağız.

Süreç içinde tüm adaylarımız belirlenmiş şekilde sahadaki yerimizi almış olacağız. 30 Mart’a kadar aynı heyecanla varız değil mi? Sandıklar Ak Parti’nin ampulüyle aydınlanacak değil mi? 11 yılın en önemli en hayati en tarihi seçime giriyoruz. 30 Mart millet egemenliğinin, sandığın zaferini ilan edeceği bir seçim. 30 Mart bugün hala sandık dışı yöntemlerini arayanların heveslerini kursağında bırakacak, daimi bir yenilgiye uğratacak.

TÜSİAD'A ÇOK SERT AÇIKLAMA

Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. HSYK kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış. Senin rahatsızlık duyduğun ne? Neden rahatsızlık duyduğunu gelip de Adalet Bakanıyla veya hükümetiyle görüştün mü?
Nedir diye sordun mu? Yok. Maaşlı memurlarınız var yanınızda onların lafınla mı hareket ediyorsunuz. İşinize geleni barındırır, işinize gelmeyeni kapıya koyarsınız.

EYY TÜSİAD ANANAS'TAN NEDEN RAHATSIZ DEĞİLSİN

Eyyy TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin.  Paralel devletten rahatsızlığınız neden yok niye? Çünkü bazılarının işi tıkır tıkır işliyor. Ananaslar gelip gidiyor. Bu bildiğiniz ananas değil anlıyorsunuz. Ananas bunun kod adıdır kod.
Rafineriyi alırken rahatsız değilsin, cezalar kesilirken neden rahatsız değilsin?

TÜSİAD MİLLETİN YANINDA DURMADI

Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz, bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın, milletin yanında hiç durmadılar. İş dünyasının üzerindeki baskıları biz kaldırdık, kaldırıyoruz
Bunlardan bazıları bizzat bana söylediler, bunların arasında 1’e 5 kazandık sizin döneminizde dediler . 20 milyar dolarlık sermayeyi siz mi getirdiniz bu ülkeye?
Üyelerinin çoğunun küresel ortaklıkları var. Türkiye’yi güvenli liman gördükleri için geldiler. Bu TÜSİAD bu ülkede hiç samimi davranmadı

OY VERMEZSEN VERME

Yeri geldiğinde şunu bile söylediler; Biz kazandık ama Oyumuz başka yere dediler
Oy vermezsen verme bize milletimiz yeter. Ana muhalefetin lobisini yaptığı bunlar, bunlarla çalışıyorlar

SUSMAYACAĞIZ, TEŞHİR EDECEĞİZ

Bundan sonra susmayacağız, yeri gelince teşhir edeceğiz. AK Parti’ye karşı bu kadar açık tavır koyanlar bilsinler ki biz de artık aynı tavrı koyacağız
Samimi, dürüst her işinizde yanındayız ama yanlışınız da yanınızda bulamayacaksınız

ZAMANI GELDİ Mİ AÇIKLARIZ

Devlette paralel yapının, TÜSİAD’ın içinde olanları bizzat şahsıma söylediği ifadeler vardır
İmkanlarını nerelere götürdüklerini kendileri bize şahsıma açıklamıştır. Zamanı geldi mi onu da açıklarız söyleyeyim

TÜSİAD BAŞKANI'NIN İFADESİ VATANA İHANET

Kalkıp da TÜSİAD’ın Başkanı küresel sermaye gelmez ifadesi kullanamaz. Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir
Sen hangi yüzle bu idarenin bakanlarını TÜSİAD’a davet edeceksin, bizimle her hangi bir işini görmeye geleceksin hangi yüzle?

CEVABINI ALACAKSIN

Sen küresel sermeye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın.
Biz bu makamlara TÜSİAD’la gelmedik
TÜSİAD’a rağmen milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz
Medyaya, sermaye gruplarına değil milletimize kulak verdiğimiz için başardık

ZAVALLI KÖŞE YAZARI

Bugün zavallı bir köşe yazarı diyor ki: Erdoğan 6 bin km yol yaptık, bu kadar yapamasaydık yolsuzlukla mücadelede bu kadar başarılı olamazdık diyor. Zavallı takip edemiyor işte bizi. 6 bin km 79 senede yapıldı, biz 10 yıla 17 bin km yol sığdırdık önce bunu anla.
Köşe yazarısın be aç bir karıştır. Milli gelirimiz 800 milyon doların üzerinde. Neden yazmıyorsun orada bu iktidar hızlı trenleri nasıl yaptı? Okullar yaptık bunları gör be! Hastanesi olmayan ilimiz kalmadı. Enerji de aynı şekilde, tüm köylere ulaştık. Bunları göremezler çünkü iftira atacaklar. Önce sen ey genel müdür o klasöre elini koyup durduğun pozun var ya. Sana Pazar gününe kadar müsaade. Pazar gününe kadar İstanbul büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım. Benim oğlumla, şahsımla alakalı eğer namusluysan kalk bilgilerini ortaya koy. Eğer dürüstsen şerefliysen. Benim oğlumu hiçbir zaman böyle şeylere karıştırmazsın. Rahşan affı çıkmasa başka yerdeydim.

KILIÇDAROĞLU'NA PAZARA KADAR SÜRE VERDİ

Sana pazar gününe kadar müsade. Pazar gününe kadar adayınla alakalı yolsuzluk klasörünü açıklamasızan özet raporunu kendim açıklayacağım. Samimiysen önce İstanbul adayının klasörünü açıkla yoksa ben açıklayacağım. Eğer namusluysan kalk oğlumla ilgili belgelerini ortaya koy. Senin SSK'daki yolsuzluklarını biliyoruz.

Geçen yıl kendilerini aştılar, mısır'daki darbeyi savundular. Paralel yapının darbe girişimini CHP var gücüyle destek veriyor. İdeoloji ilke fikir chp için önemli değil. Yeter ki saldırı olsun. Yargıya en ağır hakaretleri yaphan CHP, şimdi aynı kadronun arkasına sığınıyor. CHP örgütün borazanlığını yapıyor.

Üzerinde tutanak yazan belgeleri sallıyor. Mahçup olacaklar ama yüzleri kızarmayacak. Ne kadar yolsuzluk iddiasıyla bulundularsa hepsinin altında kaldılar. Yolsuzluk yolsuzluk dediniz Kayseri biliyorsunuz sucuğa doydu. Çok dava kazandım ben bu genel müdürden, hangi vatandaşlarımla paylaşayım diye onların hesabını yapıyorum
Kurultayda o ismi yolsuzluk için ihraç ettiniz şimdi aday sunuyorsunuz, başka aday mı. Pazar gününe kadar açıkladın açıkladın yoksa ben sizin kendi hazırladığınız CHP’nin özet dosyasını ben açıklayacağım. Suriye’den insanlık dışı manzaralar karşısında samimi bir söz işittiniz mi? Daha dün kem küm ettiler, uyarıldılar sessiz kalmayalım dediler.

“CHP’DEN TIK YOK”

Bütün insanlık insanlığından utandı o fotoğraflardan ama CHP’den tık yok. Teröristler Türkiye’de yetiştirilmiş diyorlar. Bunların burada eğitildiğini ispat edemezseniz alçaksınız.

Suriye’deki hiçbir terörist gruba eğitim verilmemiştir, bu sizin işinizdir. 55 bin fotoğraf karesinde hala Esad’ın yanında yer alanlara sesleniyorum bunun hesabını nasıl vereceksiniz.
150 bine yakın insan katledildi Suriye’de.

İnsanlığa karşı suç işleyen Esad Suriye’nin başında daha fazla kalamaz. Silahlar kullanılıyor, çocuklar ölüyor dünya sessiz. Dünya daha fazla sessiz kalamaz.
Cenevre toplantısında  Suriye için acil çözüm üretilmesi isteğimizdir. Bütün yardımımızla Suriye halkının yanında yer alacağız.

“TIR’LARI ENGELLEYENLER KİME HİZMET EDİYOR”

Umarım o TIR’ları engelleyenler kime hizmet ettiklerini görmüşlerdir.
MİT’e silah kaçakçısı ithamında bulunan CHP genel başkanını milletime havale ediyorum.
Hale bak ya…
MİT’le ilgili söylediği ifadeye bakın. MİT silah kaçakçılığı yapıyor diyor.
Oradaki mazlum insanlara insani yardımları biz getireceğiz.
Bizim atacağımız bu adımları Ey Kılıçdaroğlu sen belirleyemezsin.
Biz de vicdan var ama sen de var mı bilmiyorum.
YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kutu kutu pense25 Ocak 2014 07:30

    o değil de bir takım ayakkabı kutuları vardı içi para dolu, onları da açıklar mısınız sayın başbakanım? en azından varlığına emin olduğumuz şeylerden bahsetmiş olursunuz, zira hepsinin fotografı videosu var ve basınla da paylaşıldı. en azından varlığı kesin kanıtlanan bir şeyden bahsetmiş olurdu.

  • ananas vs25 Ocak 2014 07:26

    maalesef, üzülerek söylüyorum ama tutunabileceği bir tek ananas düşmanlığı kaldı, ondan bu söylemleri. ben şahsen sürekli ananastan bahsetmesi yerine o balya balya paraların hukuki ve kanuni olduğunu ispatlamasını tercih ederdim. zira o konu hala cevap bekliyor. ya da madem ortada yolsuzluk yok, o zaman neden o davalaara bakan tüm savcı ve hakimleri dağıttığını açıklaması gerekir. eğer kendinden ve arkadaşlarından eminse. sayın başbakanım, maalesef inandırıcılıktan uzaklaşıyoruz. lütfen daha sakin ve daha mantıklı açıklamalar yapınız. sizin itibar kaybetmeniz beni cidden üzüyor.

  • Vatandaş24 Ocak 2014 22:50

    Aman aman cevap vermekte gecikme? Konuştukça gerginliği artırdıkça ülkeyi ne hale getirdin?Sn Babacan gibi olsanız ya

  • vatandaş24 Ocak 2014 21:54

    Tüsiad sütten çıkmış ak kaşık değil amma velakin adı ak olanların çoğuda ak değil zaten...Devletin imkanlarını kullanarak kendisini eleştirenlerin sindirilmeye çalışılması yanlıştır.Yapıcı elelştiri olarak alıp faydalanmak daha doğrudur...ORTALIKTA BÜYÜK BİR ÇALKANTI VAR BENİM TEMMENİM ŞUDUR Kİ;BU SÜREÇTE İŞ YAPAN, İŞÇİ ÇALIŞTIRAN KİŞİLER VEDE BU İŞLERLE HİÇBİR ALAKASI OLMAYAN MÜMİNLER ZARARA UĞRAMASIN...

  • T.C AKIN24 Ocak 2014 21:25

    ANANAS BİRLERİ YİYİYOR SEN KUTUDAN ÇIKANLARI YORSUN ERSOYAN

  • şevki24 Ocak 2014 21:06

    bu krizin tek sorumlusu başbakandır.

  • suat24 Ocak 2014 20:22

    seninkide seçimlerde açıklanacak sende şaşıracaksın bu ülkenin sonunu hazırlıyorsun.

  • fırat24 Ocak 2014 20:05

    bu ülke senin başbakanı hak etmiyor anla artık çek git ülke rahatlasın.

  • expert24 Ocak 2014 19:58

    bu paralleler gece maymuncukla devletin kapısını açıp gizlice mi yerleştiler ?

  • Kaddafi24 Ocak 2014 19:57

    Malasia Sn.Başbakan'a okey dedimi acaba?

  • zihni24 Ocak 2014 19:56

    klasik akepe zihniyyeti ortalık yangın yeri ama yangını çıkaran başkası suçlu başkası hep gündem değiştirme hiç kendinde suç yok hep suçlu başkaları yersen ki % 50 yiyor

  • hırsız akepe24 Ocak 2014 19:55

    o ananas.......

  • AKEPE ye cevap24 Ocak 2014 19:53

    hırsızlar ne zamandan beri şerefli, haklılar şerefsiz olmuş ama akepe lugatında senin dediğin gibi olsa gerek yüzsüz ve arsızlar

  • AKEPE24 Ocak 2014 19:46

    AKP böyle durumlarda hep oyunu yükseltmiştir sizin gibi 3 5 şerefsizin oyuna ihtiyaç yoktur Allaha şükürler olsun

  • HADİ BAKALIM.24 Ocak 2014 19:31

    Senin sonunu TÜSİAD getirecek.

  • HADİ BAKALIM.24 Ocak 2014 19:30

    Biz seçmenlerde sana 30 martta neler olacağının günüğnü veriyoruz bir çok akp üyeleri chp tisine bu yaptıkların sonrası oylarımızı chp tisine vereceğiz bizler sağ yada sol diye oylarımızı ayırmıyoruz yeterki sizleride SANDIPĞA GÖMELİM aklınız başınıza gelsin sırf akp kaybetsin diye binerce tanıdığım sadece sana zıt olsun diye CHP tisini destekyecekler yeterkşi sizler kaybedin zaten sizleride buralara taşıyanlar bizleriz burada bizlerin dediği olur bunuda 30 MARTTA göreceksiniz.ben ÇİLLEREDDE sizleri sandığa gömeceğiz demiştim şimdide sıra size geldi.

  • durum24 Ocak 2014 19:17

    2 ayda halk olarak % 30 fakirleştik maaşlarını dolar euro alan futbolcular, dolar bazında çalışan rüşvetçiler ve tff den yılda 3.5 milyon euro alan terim hariç

  • visco24 Ocak 2014 18:56

    ananas tusiad paralel dış mihrak cehape zihniyyeti bunlar iyi güzel anladık da dolar diyorum 2.33 diyorum seçimden sonra benzin elektrik doğalgaz fiyatları diyorum

  • KY24 Ocak 2014 18:25

    Sn.Başbakan sağa sola çatmayı bırakıp Goldaş'ın kaybolan altınlarını bulun lütfen!

  • cemil24 Ocak 2014 18:23

    akp kadar büyük götüren olmamıştır, burada da akp yıkılmasın rantımıza devam edelim diyen, yandaş 3-4 yorumcu var, hep aynı tipler, adları da çoğunlukla aynı bazen değişiyor ama tarz tamamen aynı, blöğğğ tipler, üç kuruş akıllarıyla milleti kandıracaklar sanki, yemezler hırsızlarrr.

  • fatih24 Ocak 2014 18:20

    başbakan istikrarın değil krizin simgesi oldu.

  • can24 Ocak 2014 18:09

    iyiki dokunulmazlığım var diye bir taraftan dua ediyor,korkudan da yargıda emniyette herkesi değiştiriyor,birader alnın aksa bu korku neden

  • Paralel Yapı24 Ocak 2014 17:40

    Paralel yapıyı Devlete kim yerleştirdi?

  • dlbyz24 Ocak 2014 17:24

    yolsuzluklar mehkemeye gönderilmiyor hadi açıkla başbakan sonra chp açıklasın bide kasetler çıksın yiyin birbirinizi halk öpüldü hepimiz öpülelim sonra ben düze çıkarırım ülkeyi delibeyaz temiz bir yoldan

  • senyor24 Ocak 2014 17:11

    aman geç kalma cevap vermeye dolar sayenizde 2,50 oldu.bıktık.hepinizden kavga,kavga.biraz insanlaşın yazık bu millete.

  • kenan24 Ocak 2014 16:53

    sen daha konuşuyor musun?

  • ky24 Ocak 2014 16:42

    ne ananası ne muzu dolar olmuş 2.33 aklı selim insan yok mu bu ülkede...asarım keserim biçerim böyle ülke mi yönetilir

  • denklem24 Ocak 2014 16:36

    ananas+kutu = dolar 2.30

  • ...24 Ocak 2014 16:31

    adamın dibisin başbakanımm, sen bu ülkeye bişeyler verdin ülkeyi kalkındırdın, çekemeyenler kim chp, MHP, the ekonomist, falan filan bunlar mı benim ülkemin hakkını savunacak, al sana Sarıgül yolsuzluğuun danıskası onda, al sana kılıçdaroğlu Rahşan affıyla çıktın daha ne konuşuyon hükümet karşısında ibibik

  • ertugrul0624 Ocak 2014 16:18

    abd israil fransa almanya bu adamla baş edemiyor chp mi baş edecek işte buna gülerim...:)))

  • ortaboy yatırımcı24 Ocak 2014 16:16

    kendisi muz cumhuriyetine çevirdi memleketi bide ananasdan bahsediyor !!! en büyük paralel sensin !!! bayağıda borazanı toplanmış buraya !!!

  • doğa24 Ocak 2014 16:13

    bu borsa daha çok düşer haftasonu risk alınmaz

  • ananas republic24 Ocak 2014 15:57

    keşke her iktidara chp gibi beceriksiz etkisiz yumuşak muhalefet nasip olsa ama onu bile beğenmiyorsanız sizde bir sorun var o zaman o kadarlık demokrasi de olsun

  • medyum24 Ocak 2014 15:56

    Öfke patlaması faturasını Türkiye ödüyor. Ama umrunda mı.AKP ile geldiğimiz yere bakın.

  • kurtuluş24 Ocak 2014 15:49

    adamsınnnnn adammm....adamın dibisin, chp nin hangi dalında böyle bir lider çıkmıştır...lider ,lider,lider....çamura t izi kalsın...

  • kenan sarp24 Ocak 2014 15:46

    Sayın Başbakanım. Seni doğuran ananın ellerinden öpmek isterdim. Mekanı cennet olsun. Artık ahirete kaldı. Ya nasip.

  • Makas Buraj24 Ocak 2014 15:42

    CHP'nin tabanı kimler olmalı? İşçi,memur ve alt tabaka değil mi? TÜSİAD CHP ile, CHP TÜSİAD ile, hali vakti iyi olan bütün sahil kesimleri CHP ile beraber.Sadece bunları düşünen insan bile doğru yolu bulur.

  • :)))24 Ocak 2014 15:38

    ya hala yorum mu yapıyorsunuz sıkılmadan... yukarıda söylenenleri bi okuyun, okuyun sadece. ezbere konuşup ezbere papağan gibi hepiniz aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. bu kadar fanatik olmayın. açın gözünüzü birazcık. Bu C.H.P. ve dış destekleri sizi resmen hacivat-karagöz gibi oynatıyorlar arkadaşlar...

  • emre toksöz24 Ocak 2014 15:34

    sen bu ülkeye Atatürkten sonra gelen en büyük lütufsun devlet adamısın sayın başbakanım.allah yar ve yardımcımız olsun.ülkemizin gerçekten buna ihtiyacı var.

  • mehmet24 Ocak 2014 15:34

    dünyada iki bilinmeyen vardır biri kutuplar digeri kılıçdarogludur

  • cezar24 Ocak 2014 15:32

    koalisyonlardan kurtulduk diye sevindik ama zamanla ortaya sivil dikta gibi bir rejim çıktı sıfatı ne olursa olsun önüne gelene bağırıp çağırıp tehdit ederseniz sırf demokrasiyi kendinize isterseniz size oy verenleri de kaybedersiniz şu hassas ekonomik iklimde yapılacak konuşma başka olmalıydı

  • ekonomi matematiği başka konuşur24 Ocak 2014 15:25

    bu kadar ab yasası masası çıktı kime çıktı adam yabancı sermaye gelemz dedi diye vatan haini ilan edersen o zaman nerde kaldı fikir özgürlüğü demek ki yasa tasa herşey kendinize çıkıyor sıfır muhalefet isteniyor iyi isteyin de ekonomi matematiktir ne tehditden anlar ne mihraktan anlar ne lobiden anlar gelirinden fazla harcarsan zamanı geldimi faturayı önüne koyar sen 120 milyar dolar kazanıp 250 milyar dolar harcarsan ekonomi matematiği çalışır

  • GARİP24 Ocak 2014 15:20

    bak sayende dolar nerelere çıktı....

  • brathma24 Ocak 2014 15:08

    ne zaman ortamı germedi ki.

  • Yapıcı eleştiri24 Ocak 2014 15:07

    Millete karşı darbe yapılıyorsa, ananas cumhuriyeti kuruluyorsa o zaman bunu yapanları ergenekon'da balyoz'da yapıldığı gibi yargı önüne çıkaracaksın, böyle içi boş konuşmalarla gidilecek varılacak bir yer yok. Seçim sandığı mahkeme yeri değil...

  • VATANDAŞ24 Ocak 2014 15:04

    Sn. başbakan, siz ali kıran baş kesen misiniz? herkesle kavgalı olduğunuz gibi ülkeyi de her konuşmanızla geriyorsunuz, buna hakkınız yok, ileri demokrasiden bahsediyorsak her kurumun ve kişinin görüş ve eleştirilerine karşı hoşgörülü olmak zorundayız.

  • keçiören24 Ocak 2014 14:58

    wallahi de billahş de keçiörende yaşamama rağmen benden bu seçimde oy yok size. turgut altınok silip süpürecek inşallah.