BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan 'PKK ile beraberiz' diyen ABD'li komutana sert tepki----

Erdoğan'dan 'PKK ile beraberiz' diyen ABD'li komutana sert tepki

Erdoğan'dan 'PKK ile beraberiz' diyen ABD'li komutana sert tepki
22 Şubat 2021 - 19:38 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin "Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi" başlıklı uluslararası konferansında "PKK ile kol kolayız" diyen ABD'li komutan Wayne Marotto'ya sert tepki gösterdi.

"PKK ile kol kolayız" diyen ABD'li komutan Wayne Marotto'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi. Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde bakıyorsunuz Amerikalı general, çok ilginç, diyor ki, 'biz şu anda PKK/YPG/PYD ile beraberiz'. Bu nasıl NATO'da ittifak? Bu nasıl müttefiklik?" ifadelerini kullandı.

'GÖÇ' KONFERANSINA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin "Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi" başlıklı uluslararası konferansında açıklamalarda bulundu.

Konferansta, ABD'li komutan Wayne Marotto'nun açıklamalarına çok sert tepki gösteren Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde bakıyorsunuz Amerikalı general, çok ilginç, diyor ki, 'biz şu anda PKK/YPG/PYD ile beraberiz'. Bu nasıl NATO'da ittifak? Bu nasıl müttefiklik? Bunların mültecilere sahip çıkmak gibi dertleri yok. Hala bunlar terörle beraberler, teröristlerle beraberler. Biz de terörle ve teröristlerle mücadelemizi her yerde sürdürüyoruz, bundan sonra da sürdüreceğiz. Dostlar, dostluğunu icra ettiği müddetçe biz de gönlümüzü açarız. Ama etmezlerse bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da onu yaparız" ifadelerini kullandı.

ABD'Lİ KOMUTAN NE DEMİŞTİ?

ABD öncülüğünde DEAŞ ile mücadele etmek için kurulduğu açıklanan ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG'nin de içinde yer aldığı koalisyonun komutanı Wayne Marotto, sosyal medya hesabından "PKK ile kol kolayız" mesajı vermişti. Paylaşımında terör örgütü PKK'nın Suriye kolu SDG (SDF) ile iş birliği yaptıklarını ifade eden sözcü Marotto, "DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun Kuzeydoğu Suriye'deki misyonu değişmedi. Koalisyon güçleri, partneri SDG ile birlikte DEAŞ'ı yenmek için çalışıyor. Koalisyon düzenli olarak güvenlik devriyeleri yapıyor; konvoyları ESSA'ya (Doğu Suriye Güvenlik Alanı) yeniden intikal ettiriyor, üsleri geliştiriyor ve koruyor. Birlik sayıları ve üsleri şu ana kadar artmadı." ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'PKK ile kol kolayız' mesajı veren ABD'li komutana tepki: Bu nasıl müttefiklik?

ABD tutuklu vatandaşları için Tahran ile temasa geçti

 

Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani telefonda görüştü

 

ETİKETLER :