BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Özgecan açıklaması----

Erdoğan'dan Özgecan açıklaması

Erdoğan'dan Özgecan açıklaması
16 Şubat 2015 - 14:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgecan'ın ölümünü dans ederek protesto edenleri eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otelde, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini dans ederek protesto edenleri eleştirdi. Erdoğan "Bu ne biçim iştir ya, sen biliyorsan bir fatiha oku. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Bunun bizim kültürümüzdeki yeri nedir, adeta bu ölümden zevk alıyor" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Evine gitmek için bindiği otobüste yakılan kızımız karşısında susanlar, eylem sırasında ölenler için Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalıştılar. Hunharca katledilen Özgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir ya, sen biliyorsan bir fatiha oku. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. bunun bizim kültürümüzdeki yeri nedir, adeta bu ölümden zevk alıyor. Ölüm karşısında dans etmek nedir bizim kültürümüzde? Belli, tabi ateş düştüğü yeri yakar. Özgecan kızımıza ben bir kez daha rahmet, bütün milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu canice vahşice yapılan bu katlin failleri yakalandılar. İnşallah hak ettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum. Kadına şiddet ülkemizin kanayan yarasıdır. Yaradılmışların en şereflisidir. Erkek denmiyor, kadın denmiyor, çocuk denmiyor, insan deniyor. Bizim kültürümüzde de kadının ayrı ve özel bir yeri vardır. Osmanlı'yı anarken Haymana'yı Nilüfer hatunu anmadan geçemeyiz. Zübeyde hanımı anmadan Gazi Mustafa Kemal'i anlayamayız. Cumhuriyetin kuruluşunda da kadınlarımız önemli roller üstlenmişlerdir.

Şu cüzdanlarımızdaki 50 liralık banknotu hazırlarken dedim ki, bir de biz tarihimizde başarılı hanımlarımız var onlardan bir tanesinin resmini buraya koyalım. Buna rağmen kimi zaman töre denilerek kadının şahsiyetinin yok edildiğine, çağdaşlık denilerek kadının metalaştırıldığına şahit olduk.

Kadını zayıf görerek, aciz görerek ona şiddet uygulayan her kim olursa olsun alçaktır zavallıdır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)