BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan olay operasyon açıklaması----

Erdoğan'dan olay operasyon açıklaması

Erdoğan'dan olay operasyon açıklaması
20 Ocak 2015 - 11:16 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Enerji Piyasaları Zirvesi'ndeki konuşmasında 4 ilde gerçekleştirilen operasyon hakkında flaş açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Enerji Piyasaları Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada Ankara'nın da aralarında bulunduğu 4 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına yönelik başlatılan operasyon hakkında çok kritik açıklamalar yaptı. Erdoğan, operasyon için 'artık inlerine girildi' dedi.

TİB ve TÜBİTAK mensupları dahil 28 kişi hakkında gözaltı kararı var. Operasyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, AYM Başkanı Kılıç, Genelkurmay Başkanı Özel ve MGK üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle başladığı belirtildi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından çarpıcı satırbaşları:

CİZRE OLAYLARINA DEĞİNDİ

"Türkiye'nin 3-5 milyar dolarlık spekülasyonlarla rayından çıkartıldığı Türkiye eskide kaldı.

Bugün de Cizre'de oynanan oyunu biliyor ve tedbirimizi alıyoruz. Artık inlerine girilmiştir. Unutmayın herkesin bir hesabı varsa o da Allah'a vereceği hesaptır.

Enerji dünyada en çok adaletsizlik yaşanan ne yazıkki medeni imkanlardan biridir. Afrika'da yaşayan 800 milyon insanın toplam elektrik tüketimi Amerika'daki New Yor'un elektrik tüketimi kadar. Geride kalmış ülkelere öncelik verilmesi gerekiyor.

BU NUMARALARA HAMDOLSUN KARNIMIZ TOK

Bu toplantının düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz zengin doğal kaynaklara sahip değil. Diğer kaynaklarımız kullansak bile dışa bağımlılığımız sona ermeyecek. Türkiye'nin TANAP gibi Akkuyu Sinop Nükleer santrali gibi enerji projelerinin kimleri ne iç in rahatsız ettiğini gayet iyi biliyoruz. Çözüm sürecine yönelik provokasyonların ardında da benzer arzuların olduğunu biliyoruz. Açık ve net söylüyorum Türkyie ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim 77 milyon insanımıza sözümüz var. Bizim balkanlardan Afrika'ya kadar geniş coğrafyada yaşayan umutlarını gönüllerini bize bağlamış yüz milyonlarca kardeşimize karşı sorumluluklarımız var. Türkiye'nin 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı günler geride kaldı. O eski Türkiye idi.

O BOMBALARI KOYANLARI İYİ BİLİYORUZ

Nasıl Gezi'nin 17-25 Aralık ne olduğu ortaya çıkıyor şunu da söyliyim buradan tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyor ve tedbiri alıyoruz. Bu devletin resmi giysileri içinde bombayı koyanları biliyor musunuz? Aynı şekilde devletin başka bir görevlisi bunu yakalıyor. Hamdolsun artık inlerine girilmiştir. Terörle çabalaştırılmanın hangi dertler ve sıkıntılardan kaynaklandığını iyi biliyorum. Türkiye'yi yolundan almak için hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun gayet iyi farkındayız. Kimlerin bunların ateşine odun taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak, hükümet olarak hepsini takip ediyor, kendi politikalarımızı belirliyor ve adım adım hayata geçiriyoruz. Unutmayın, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Cumhurbaşkanlığı olarak, hükümet olarak hepsini takip ediyor, kendi politikalarımızı belirliyor ve adım adım hayata geçiriyoruz. Unutmayın, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır.

DOĞALGAZ VE PETROL PROJELERİ

Önümüzdeki dönemde Enerji Bakanları ile bir toplantı yapacak enerji koridorlarını en aktif ve verimli şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ortadoğu ve Hazar'da dünyaya açılan bir köpro olma yolunda önemli adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. Enerji kaynaklarından elde edilen imkanların barış ve refaha dönüşmesi için her türlü çabayı harcadık harcıyoruz harcayacağız. Bağlarımızın tüm gücünü seferber ederek öncü, uyarıcı, yapıcı bir rol oynamanın gayreti içindeyiz. İçinde yer aldığımız ve alacağımız tüm projelerde bu hususu öncelikle gözetiyoruz. Zaman zaman duran Kerkük Yumurtalık hattını yeniden işler hale getirdik. Güney Gaz koridorunun temelini geçen yıl Bakü'de attık. Şimdi yeni projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Irak'ta da yeni projeler konusunda mesafe katedeceğimize inanıyorum. Kıbrıs'ta Rum tarafının haksız ve uzlaşmasız tutumu karşısında KKTC'nin hukukunu sonuna kadar savunacak ve politikalarımızdan taviz vermeyeceğiz. Petrolü ve doğalgazı barışın sembolü haline getirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz.

ENERJİ YATIRIMLARI

Türkiye'nin son 12 yılda ortaya koyduğu muazzam gelişme ciddi bir enerji ihtiyacını da gündeme getirdi. 2023 yılında ise bugüne göre iki kat daha fazla enerji tüketiyor olacağız. Bu durum enerji yatırımlarımızı hızla arttırmamız gerektiğini gösteriyor. 2023 Yılına kadar 120 milyar dolar enerji yatırımı gerçekleştirmek durumunda olduğumuzu görüyouz. Başbakanlık dönemimde ülkemizin enerji kaynakkları için kamunun yanında özel sektör yatırımlarını da devreye almış ve teşvikte bulunmuştuk. Özel sektörün payını yüzde 32'den yüzde 68,5'a yükseltmiştik. Bugün bu oran yüzde 75'e yaklaştı ve artmaya devam ediyor. Doğal zenginliklerimizi bozmadan, kirletmeden, tahrip etmeden elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim çevre konusundaki hassasiyetimiz kimseden aşağı değildir tam tersine çok daha samimi ve gerçekçidir. Ülkemize karşı, milletimize karşı sorumluluk ile tabiata karşı sorumluluklarımızı biliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Türkiye kalkınma yolunda büyüme yolunda asla geri dönmez bunu böyle bilmek zorundayız. Nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmak konusunda da kararlıyız.

"TANAP AKMAYA BAŞLAYACAK ONLAR HALA BAKMAYA DEVAM EDECEK"

Bu muazzam sistemi ülkemizin kalkınmasının temel altyapısı olarak iyileştirerek geliştirerek sorunsuz şekilde işletiyoruz. Her geçen gün daha ileri giden enerji altyapımızı uygun şekilde güçlendirerek yolumuza devam etmek kararındayız. Enerji alanında geldiğmizi bu önemli seviyeye rağmen AB'de tıkanan fasıllardan birinin enerji olmasını da manidar bulduğumu yine ifade etmek isterim. Eksik ne söyleyin cevap yok. Nerede tıkandık söyleyin cevap yok. Aynen diğer fasıllarda yaptığı gibi. Nabucco dediler bakın yapamadılar. TANAP geldi geçti inşallah çok kısa zamanda TANAP akmaya başlayacak onlar hala bakmaya devam edecek. Dürüst olmak, samimi olmak gerekiyor. Türkiye'nin hallettiği fasıllar konusunda çok açık net söylüyorum. Hangi fasıl olursa olsun biz bunun için hazırız dediği faslı 2-3 ayda önlerine koyarız. Çünkü Türkiye buna hazır ama onlar hazır değil. Ben bir kez daha bu zirvenin başarılı geçmesini diliyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ispat20 Ocak 2015 12:13

    Iddia ispatlanirsa eyvallah. Ama ben eğer azıcık teknolojiden anlıyorsam bu iddia saçmadır. Sonunda awrbest kalacaklar çünkü mit dışında kimsede böyle teknoloji yok. Tubitakta bile. Poliste zaten yok. Yani eğer iyi araştırılsa ya mit çıkar dinkeyen, ya abd, israil, ya iran veya almanya. Ama kime konuşuyorum ki. Bilim, akıl mantık ayaklar altında.