BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCumhurbaşkanı, Mehmet Şimşek'i hedef aldı----

Cumhurbaşkanı, Mehmet Şimşek'i hedef aldı

Cumhurbaşkanı, Mehmet Şimşek'i hedef aldı
05 Nisan 2018 - 05:38 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin son MYK toplantısında faiz ile ilgili uyarılarının dikkate alınmadığını belirterek, "Benim arkamdan iş çeviriyorlar" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2 Nisan'daki MYK toplantısında Merkez Bankası'nı sert sözlerle eleştirdi. Nuray Babacan'ın Hürriyet'teki haberinde, Erdoğan'ın MYK toplantısındaki konuşmaları yer aldı. İşte o haber: 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ekonomi yönetimine açıktan yaptığı eleştirileri, AK Parti’nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da sürdürdü. Erdoğan’ın tepkisini Başbakan Binali Yıldırım yumuşatmaya çalıştı. Özellikle faizlerin düşürülmemesiyle ilgili görüşlerini yinelediği belirtilen Erdoğan’ın bu konuda uzun süreden beri yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. Erdoğan daha önce yapılan toplantılardan örnek vererek, özetle şunları söyledi:

BU NASIL TEK ADAMLIK

“Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekci de oradaydı. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bağımsızmış... İyi de onların aldığı kararın bedelini biz ödüyoruz. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler. Ekonomi konusunda bazı arkadaşlarımızın açıklamaları çok yanlış. Ekonomik göstergelere bakıyorsunuz en az 50 gösterge olumlu yönde gelişiyor, ama onlar sıkıntılı olan bir iki başlık üzerine konuşuyorlar. Bu büyük terbiyesizlik. Ben sürekli faizlerin aşağı çekilmesi konusunda uyarıyorum. Toplantılarda tamam diyorlar, ama aksi yönde faiz düzenlemesi yapıyorlar. Böyle saygısızlık olur mu?”

BAŞBAKAN ARAYA GİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım, “Ekonomiyle ilgili tüm gösterge ve öneriler kendi aramızda yapılan toplantılarda her yönüyle değerlendiriliyor” diyerek, araya girince Erdoğan, “Sadece kendi aramızdaki toplantılarda değil ki, çıkıp kamuoyu önünde de paylaşıyorlar. Görmedik mi geçen gün yapılan toplantılardaki konuşmaları” sözleriyle tepkisini sürdürdü. Erdoğan, ilk kez MYK toplantısında ekonomi yönetimi için bu kadar sert değerlendirmeler yaparken, isim kullanmadı.

Mehmet Şimşek istifa mı etti?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın kamuoyuna açık olarak yaptığı ilk değerlendirmelerin ardından, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifasını Başbakana ilettiği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı. Yıldırım’ın devreye girerek bu girişimi önlediği, konunun Cumhurbaşkanına da iletildiği öne sürüldü. Şimşek’in de son üç günden beri kamuya açık programlar yapmayarak, sessiz kalmasının eleştirilerden kaynaklandığı dile getirildi. MYK’da yapılan bu değerlendirmelerin ardından, ilgili bakanlara, faizlerin aşağı çekilmesiyle ilgili çalışma yapmaları talimatı verildiği öğrenildi.

Takip ediyorum kıyma 2 TL artmış

TOPLANTIDA et fiyatlarının aşağı çekilememesi de ayrı bir tartışma konusu oldu. Erdoğan, önündeki verilere bakarak, “Et fiyatlarında istenilen düşme sağlanamadı. Bakıyorum, kıyma iki lira artmış” değerlendirmesi yaptı. Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın daha fazla inisiyatif olmasını istedi ve “Ne gerekiyorsa yapsınlar” dedi. Bazı MYK üyeleri, ithalatla ilgili sınırlandırmanın belirli sürelerle kaldırılabileceği ve böylece et fiyatlarının aşağı çekilebileceğini söylediler. Hükümetin, özel sektöre belli sürelerle et ithalatına izin verilerek, fiyatların aşağı çekilmesi yönünde karar alabileceği ifade edildi.

ET KAÇAKÇILIĞI

Toplantıda, et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle özellikle Gürcistan gibi ülkelerden kaçak et getirildiğini dile getiren MYK üyeleri oldu. Bir üye, “Vücutlarına et sarıp getiriyorlarmış. Orada 5 liraya aldıkları eti 40 liraya satıyorlarmış” diye anlatınca, Erdoğan, “Bu nasıl olur ya bu mümkün mü?” dedi. Erdoğan’a konuyla ilgili olarak Gümrük Bakanının daha önce yaptığı açıklama dizüstü bilgisayarından gösterildi. Erdoğan, açıklamalara ve habere şaşırarak, “Bu nasıl iş? O kadarcık etle ne yapabilirler” tepkisini gösterdi.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Broker3411 Mayıs 2018 14:00

    Eğitimini bilmiyorum ama bakanlar kurulu diye kurum var ..Bu bakanların uygulamada işini iyi yapan kişiler olması gereklidir.Eğer sen itaat etsin diye orada kadro kurduysan bu başarısızlık sadece sana aittir.2008 Dünya krizi bizi hiç etkilemedi ama şimdi dünyada sorun yok biz yıkılıyoruz demek ki sorun işini iyi yapan Ali Babacanı gönderen cumhurbaşkanındadır.

  • Kemiksiz LÖPDİL07 Nisan 2018 12:54

    dilin kemiği yok bugün faizleri khk ile -0- yapsak yarın dolar kaç lira olur kim bilebilecek? üretmediğin bir şeyin fiyatını sen belirleyemezsin ........

  • Misafir06 Nisan 2018 12:29

    İş ehline verilmediğinde kıyameti bekle...

  • Tony Macaroni06 Nisan 2018 09:58

    Bu konuşmalar neden basına yansıyor, alırsın ilgili bakanı/adamı konuşursun. Basına yansıması için bir sebep mi var?

  • Misafir06 Nisan 2018 12:28

    Bakanı gözden çıkarınca halkın da gözünden düşsün diye mi acaba?

  • Ali Ergül 05 Nisan 2018 20:53

    İş ehlinden çıkıp, yandaş ve işbilmez insanların eline geçtiği zaman bilin ki; ahir zaman dönemidir. Din tüccarları çoğaldı, yalan arttı, kibir zirve yaptı, hırsızlık aleni övülür oldu, kula kulluk çoğaldı, dini ve geçmişi dizilerden öğrenen bir ahali oluştu, helal azaldı, haram arttı, fuhuş oldu Gönül işi, güçlü artık hukuk oldu, zalimler arttı, çıkarı için herkesi yakan bir güruh doğdu. Koltuk için el etek öpme, para için vücut ve şahsiyet satıldı.. Ölen müslüman, öldüren müslüman neden öldürüldüklerini bilmeyen her iki grubunda kendini şehit saydığı bir zaman oldu. C.Allah bizi bu dönemde hakka kul olan insanlar eylesin. Dünya malı için ahiretini değişen kul etmesin inşallah..

  • Burhan05 Nisan 2018 17:57

    FAİZLER SIFIR OLMALI,,EMPERYALİZM SÖMÜRÜSÜNE HAYIRRRR.

  • maguro22 Mayıs 2018 17:01

    Hayaller Paris, gerçekler Bitlis.

  • Misafir06 Nisan 2018 12:22

    Enflasyon da sıfır olmalı. Fiyat artışları durmalı

  • Harun05 Nisan 2018 14:03

    Herşeyi bilen adam ekonomi kötüye gittikçe suçu kendi seçtigi adamlarına yüklüyor.Oh ne dünya be iyi olunca kendisi dünya lideri işler kötüye gidince sarı çizmeli mehmet ağa suçlu.(Mehmet Şimşek)

  • Gökhan Çetinoğlu05 Nisan 2018 13:39

    Bağımsız bir kuruma makamın gereği öneride bulunursun. Makam karar alırken önerileri göz önünde bulundurur ve İŞLERİNİN UZMANLARI olarak karara varırlar. Sonra bu kararı eleştirme hakkın olur. Başarısız olursa gerekli makamların hesap sormasını sağlarsın, istifa etmeleri yönünde politikalar izlersin.Amaa "Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler." dediğinde işte bu tam olarak tek adamlığın tanımı olur.

  • POLAT ALEMDAR05 Nisan 2018 11:43

    valla sayın cumhurbaşkanım diğer konularda iyisin fakat ekonomide berbatsın.batırdın bitirdin bize resmen.dolar yakında 4,5 euro ise 5,50 TL olacak.borsa ise abartılı yakında çökecek.karışmadığın yer kalmadı.tüm görevlileri al ve tüm kurumları sen yönet bence.sonra çıkıyorsun basına hata yapmısız diyorsun.o zaman git hastanelerde büyük amaliyatlarda yap o zaman.

  • sait05 Nisan 2018 09:50

    talimatla faiz düşmez.Karaborsa oluşur.

  • Xyz05 Nisan 2018 08:51

    Vatandaş denen yorumcuya..Tek adamlığı eleştireceksen once milli şef dönemine dön bir bak neler olmus..Tabii kolay degil balli kaymak guzel bir vesayet sisteminde birkac milyon mutlu azinligin artik kendilerine sağlayamadığı imkanlar sozkonusu..Halen halkı aşağılama hor görme koşuşturması icindesiniz..Ya terk edin yada kabul edin..

  • Misafir06 Nisan 2018 12:25

    Bugün yapılan hatayı mazur göstermek için geçmişte yapılanları öne sürmek ya kifayetsiz ya da kötü niyetli insanların işidir.

  • ethem05 Nisan 2018 20:38

    sen kaçyaşındasında şefi biliyorsun.önce pkk ile pazarlıkları hatırla,açılımı hatırla,kandırılmaları harırla

  • Vatandaş05 Nisan 2018 08:02

    Bunu okuyup içine sindirebilen var mı? Atatürk ve silah arkadaşları kurdu bu cumhuriyeti ve sonra zamanla cumhuriyetin kurumları yetişti, halkın devleti oldu. Şimdi tek bir kişiye zimmetledik ve herşeye herkese emretmeye çalışıyor. Bu vatandaş olarak sizlere normal geliyorsa ben daha başka bişey demiyorum. Bundan sonra da kalkıp Çiftlik bank vs tarzı oluşumları eleştirmeyin lütfen.