BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan memurlara: Zulümlere seyirci olmayız----

Erdoğan'dan memurlara: Zulümlere seyirci olmayız

Erdoğan'dan memurlara: Zulümlere seyirci olmayız
18 Nisan 2019 - 12:56 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" temalı uluslararası konferansında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Memur-Sen’in heyecanına ortak olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İki gün sonra yapılacak 6’ıncı genel kurulun da ülkemizdeki tüm kamu görevlilerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Genel Kurul toplantıları değişim, yenilenme dönemi olmalarının yanı sıra aynı zamanda güven tazeleme vasıtalarıdır. Belirlenecek hedefler Memur-Sen için, ülkemizdeki sendikal çalışmalar için gelecek 4 yılda yol gösterici olacaktır. Memur-Sen’in mevcut yönetiminin inşallah güven tazelemiş olarak önümüzdeki dönemde çalışmalarını çok daha güçlü şekilde sürdüreceğine inanıyorum.

Türkiye’nin son yıllardaki tüm demokrasi hamlelerinde Memur-Sen hep kritik rol oynamıştır. Sırtını vesayet odaklarına dayayan sendika ağlarının siyasetçilere ayar verdiği o kötü günler hamd olsun sizlerin desteğiyle artık geride kalmıştır. Kudüs’ün hakkını savunan, ihtiyaç sahiplerine el uzatan, kritik dönemlerde milli iradenin yanında saf tutan Memur-Sen ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin, insan hak ve hürriyetinin yerleşmesine verdikleri destek için de şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin tüm demokrasi hamlelerinde Memur-Sen hep kritik rol oynamıştır. Özellikle 28 Şubat'ta. Sendika ağalarının siyasetçilere ayar verdiği o günler artık geride kaldı. Kritik dönemlerde vesayetçiler yerine milli irade yanında saf tutan Memur-Sen ülkemiz için önemli bir kazanımdır.

"YAPILACAK ZULÜMLERE SEYİRCİ OLMAYIZ"

31 Mart itibariyle tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlıkta bulunma gibi, Memur-Sen’in asla rahatsızlık duymaması gerekir. Şunu unutmayın. İnsanoğlu hem cahildir, hem zalimdir. Ve bir yere kadar menfaatleriyle beraber hep yürür. Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda, bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ha ne yapacak sana? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır. Kaldı ki bu yollara tevessül edenlerin karşısında kapı gibi Memur-Sen camiası var. Ve yine şunu bilmeniz lazım ki bu ülkede bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse bunu da yaparız.

Onun için de bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda başta Memur-Sen olmak üzere yürütmenin durumundayız. Ben yürütmenin başındayım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu olan bir arkadaşım. Bütün bu imkanlarımızla eğer bir zulüm varsa bu zulmün karşısında durmak bizim için en önemli görevdir. Ama Memur-Sen camiası mensupları yerlerinde dimdik durmalı, kendilerine ‘sendikanı değiştir şuraya geç’ diyenlere de dik durmalıdır.

FINANCIAL TIMES'A TEPKİ

Ey Financial Times 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'yi sen tanıdın mı? Senin ülkende ne kadar mülteci var? Bir de onu haber yap? Ülkemizdeki 4 milyon mülteciye acaba bir yerden destek gelir mi diye beklemeyeceğiz. Bir tas çorbayı onlarla paylaşacağız. Küresel adaletsizlikler için biz sesimizi yükselttikçe saldırıların da dozu artıyor. Biz ensar olmaya talibiz. Muhacirleri yolun ortasında asla bırakmayız. Anamuhalefetin başındaki "Suriyelileri göndereceğiz" dese de valiliklerimiz kanalıyla yedirip  içirmeye devam edeceğiz.

Uluslararası kurumlara yazı yazarak asılsız iddiaları gündeme getirerek, Türkiye'nin terör örgütlerine dair yürüttüğü mücadeleyi engellemek istiyorlar. Bizi rahatsız eden birkaç marjinalin iddiası değil, iddialar teyit edilmeden işin aslı sorulmadan Türkiye aleyhine her türlü propagandaya prim verilmesi.

31 MART SEÇİMLERİ

31 Mart seçimleri demokrasi çöleni havasıyla gerçekleşti. Dünyada bizim gibi katılım oranına sahip olan bir başka ülke yoktur. Büyük katılımla gerçekleşen seçimlerin bir kez daha milletimizin hayrına olmasını diliyoruz. Seçimler milli iradenin perçinlenmesi adına tarihi bir kazanımdır. Kimse hak arama mücadelesine girenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez.

YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam.