BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan kritik özür açıklaması----

Erdoğan'dan kritik özür açıklaması

Erdoğan'dan kritik özür açıklaması
06 Haziran 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan Tunus'ta basına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında Gezi olaylarına değindi. Çevre duyarlılığı olan vatandaşları bu işin dışında tuttuğunu belirten Başbakan Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlarla Taksim'de kırıp dökenlerin aynı olduğunu söyledi.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
ONU YAPANLAR BÜYÜKELÇİLİĞE SALDIRANLARLA AYNI
Daha önce de ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.
Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Ve bu proje İstanbul’a çok güzel bir ortam oluşturacaktır.
GÖZALTINA ALINAN YABANCILAR
Olaylarda gözaltına alınan 7 yabancıdan 6'sı savcılıkta, biri de gözaltında. Hiçbirinin diplomatik pasaportu yok.
AKM'Yİ YIKACAĞIZ
Son on yılda çok sayıda ağaç diktik. Taksim projesinde büyük bir opera salonu yapacağız. AKM yerine daha güzel bir merkez olacak. Vatandaşlarımızla hep beraber nezih bir ortamda gezinme fırsatı bulacaklar. Biz yıktığımız yerlere daha modern yerle yapacağız. AK Parti iktidarı çok güzel icraatlar yapmıştır ama onlar bize engel çıkarmaya çalışıyorlar. Şu anda her şey hukuk mücadelesinde yürüyor. Birçoğunun o olaylara nasıl katıldığı belli değil, bu durumda biz gerekeni yapıyoruz.
VEKİLİM GEREKENİ YAPMIŞTIR
("Bülent Arınç dün Gezi Parkı ile ilgili toplantı yaptı. Protestocuların isteklerini değerlendirir misiniz?" sorusu üzerine) Vekilim gerekli olanları yapmıştır. Bizim söylediğimiz şeyler bellidir.
Burada Toplu Kışlası var mı yok mu. Orada olmayan bir şeyin yapılmasını vaat etmedik. Orada olan bir uygulamayı aslına döndürüyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tür tarihi eserler aslına uygun olarak yapılır ve bunanla gurur duyulur. Biz bu projeyi animasyonlarla göstermiştik. Bunlarla ilgili en ufak bir ifade kullanmadılar. Şimdi bu tür işleri yapıyorlar. Biz ne aldatan ne de aldanan olacağız.
SAMİMİ VATANDAŞLARIMIN ARASINA KİMLER KARIŞTI
Taksim’e çevre duyarlılığı içinde işlem yapacağız. Asfaltları ve kaldırımları söküyorlar. Otobüslerin ve halkın kullandığı duraklara zarar verilmesi sorgulanmalı. Samimi vatandaşlarımızı arasına kimin karıştığına dikkat etmek gerekir.
ÖZÜR İÇİN NE DEDİ?

("Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aşırı güçten dolayı özür diledi. Siz bu özürü kabul ediyor musunuz?" sorusu üzerine) Değerli arkadaşlar Bülent Arınç gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz.
Aşırı biber gazı kullanımıyla ilgiliyle bu konuda gerekli açıklamaları yaptık. Kullanılan gazla alakalı üzüntümüzü dile getirdik. Dünyada göz yaşartıcı gaz kullanmayan hiçbir ülke yoktur.
İSTEDİKLERİ YERDE GÖSTERİ YAPAMAZLAR
Tüm haklar hukuk içinde aranır. Gösterici yürüyüşü yapacaksanız gidersiniz orada yaparsınız. Ancak istediğim yerde yakarım, yıkarım, gösteri yaparım derseniz olmaz. Biz 21.5 milyon oy almamıza rağmen kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık ancak tabanımızı sokağa dökmedik. Yargı kararını verdi ve bize hakkımızı verdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)