BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kırgızistan'a destek açıklaması----

Erdoğan'dan Kırgızistan'a destek açıklaması

Erdoğan'dan Kırgızistan'a destek açıklaması
09 Haziran 2021 - 18:09 www.finansgundem.com

Erdoğan, "Türkiye bu süreçte Kırgızistan'a her türlü desteği verecek. Tacikistan-Kırgızistan arasında yaşanan olaylar bizleri derinden üzdü" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde yaşanan hadiseler FETÖ'nün kanlı, karanlık ve çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. İnşallah omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden beraberce geleceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni sistemin getirdiği imkanlarla Kırgızistan'ın hedeflerine yol alacağına inanıyorum. Türkiye bu süreçte Kırgızistan'a her türlü desteği verecek. Tacikistan-Kırgızistan arasında yaşanan olaylar bizleri derinden üzdü.

Bu sorunun iki komşu ülke arasında barışçıl yollarla çözümünü temenni ediyoruz. Görüşmelerimizde ticari ilişkilerimizi gözden geçirdik. 507 milyon dolar düzeyindeki ticaret hacmimizde salgına rağmen önemli bir düşüş yaşanmadı. 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için çalışacağız.

Aldığımız kararlar ve az önce imzalanan metinler ile stratejik ortaklığımızın zeminini güçlendirdik. Karşılıklı yatırımların geliştirilmesi konusunda değerli kardeşimle aynı hissiyatı paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Attığımız adımlarda inşallah Türkiye-Kırgızistan arasındaki uçak seferlerini de 28 frekans artırmak suretiyle bu gidiş-gelişler çok daha sıkı olacak ve böylece geliş-gidişler artmış olacak. Manas Üniversitesi'yle alakalı atılacak adımlarda ciddi manada bir dayanışmanın olmasına karar verdik.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov da "Kırgızistan, Türkiye’nin uluslararası alanda öneminin artmasından memnuniyet duyuyor." diye konuştu.

Koca: Aşılama yarından itibaren 45 yaşa düşecek

Piyasalarda gün sonu 09/06/2021

BİST 100 endeksi günü pozitif tamamladı

 

ETİKETLER :