BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na şok yanıt!----

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na şok yanıt!

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na şok yanıt!
04 Mayıs 2015 - 14:34 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu, "Kuran'ın istismarını yapıyor" sözleri üzerinden çok sert ifadelerle eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak için bulunduğu Siirt'te vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende muhalefete yönelik sert ifadeler kullanan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Nerede neyi konuşacağını da bilmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu ben Kuran'la büyüdüm ve yaşıyorum. Onu sen kendine söyle" dedi.

Erdoğan, HDP lideri Selahattin Demirtaş'a da isim vermeden Diyanet İşleri Başkanlığı'yla ilgili ifadeleri üzerinden yüklendi: Terörün beslediği siyasi parti Diyanet İşlerini kapatacağız diyor. Bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar.

- (Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” sözlerine karşın)
Anamuhalefetin başındaki zat benimle ilgili ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirt'ten Kayseri'ye Cumhurbaşkanlarını iyi tanırlar. Nerede neyi konuşacağını da bilmiyor. 'Cumhurbaşkanı evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ben Kuran'la büyüdüm ve yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kuran'ın yerinin neresi olduğu malum.

'BUNLAR CAMİ DUVARINA PİSLEMEYE BAŞLADI'

- Kürtçe Kuran meali yayınlandı. Bunu dedim ya bundan beyefendi rahatsız oldu. Bu istismar mı? Bu Kürtçe Kuran meali. Bunu niçin söylüyorum. Terörün beslediği siyasi parti Diyanet İşlerini kapatacağız diyor. Bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar.

'70 YIL SONRA BU KEZ KÜRTÇE EZAN DAYATILIYOR'

- Yeniden bir tek parti zihniyeti türedi. Bir tanesi haten devam ediyor. Bir de her şeyiyle onu takip eden terör destekli malum parti var. 70 yıl önce bu millete ne dayatılıyordu Türkçe ezan, şimdi ne dayatılıyor Kürtçe ezan.

'SAPLANTILARINA ALET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

- Tek parti CHP'si bu milleti inancından koparıp kendi ideoloik saplantılarına uygun yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyordu. Ohun uzantısı parti Kürt kardeşlerimi yine kendi saplantılarına alet etmeye çalışıyor.

- Bölgede pek çok imam, din görevlisi bölücü örgüt mepsuplarınca katledildi. Okulları, pansiyonları yaktıra. Bunların yandaşları İstanbul'da sırf sakalı kıyafeti yüzünden insanlara saldırdı.

'KÜRTÇE VAAZ, HUTBE OKUTULAMAZDI BUGÜN YAPILIYOR'

- Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan rahatsızlıkları ortada... Ki bu Diyanet son 12 yıldır etkin çalışmalar içinde. Atılan adımlar özgürlük adına atıldı. 2002'de bu ülkede Kürtçe vaaz verilemez, hutbe okunamazdı. Kürçte Kuran meali, hadis kitabı, mevlit kitabı... Bunlar atılan güçlü adımlar. Bunları hayal bile etmek mümkün değildi. TRT Kürdi'de Kürtçe mevlit okutulabiliyor.

'DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ MEDRESEDEN YETİŞİP AKADEMİSYENLİĞE GEÇTİ'

- Diyanet İşleri Başkanımız bölgedeki medreselerden yetişip akademisyenliğe geçen bir kardeşimizdir. Bugün Boko Haram, DEAŞ gibi örgütler varlık gösteremiyorsa en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığı'na aittir.

- Bu ülke inkar, asimilasyon politikalarından çok çekti. Tüm bunları ayaklar altına alan iktidar bizim iktidar oldu. Şimdi de bunların takipçiyim.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)