BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan kabine değişikliği mesajı!----

Erdoğan'dan kabine değişikliği mesajı!

Erdoğan'dan kabine değişikliği mesajı!
03 Şubat 2022 - 09:33 www.finansgundem.com

Dün AK Partili milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili sinyaller verdi.


Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin yazısı şöyle;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir grup AK Parti milletvekili ile kahvaltıda bir araya geldi. Erdoğan daha önce de iki ayrı grup halinde milletvekilleriyle toplantı yapmıştı. Önümüzdeki günlerde de bunu sürdürecek. Milletvekilleri ile doğrudan temas kurulması açısından bu tür buluşmalar çok yararlı oluyor. Milletvekilleri hem ülke sorunları hakkında değerlendirmeler yapıyorlar hem de illerinin sorunlarını iletme imkânı buluyorlar. Kahvaltılı toplantıda 25 milletvekili söz almış.

Milletvekilleri sormadan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine değişikliğine ilişkin bir açıklama yapmış. Abdulhamit Gül’ün ayrılıp Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na getirilmesinden söz ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kabinede bir değişiklik yaptık. Bekir Bozdağ’ı Adalet Bakanlığı’na getirdik. Bekir Bey’in gelmesi çok isabetli oldu. Onun yerine de (Anayasa Komisyonu) Yusuf Beyazıt’ı getirdik. İhtiyaç olduğu zaman bu değişiklikleri yapacağız. Arkadaşlar bu değişikliklerden başka anlam çıkarmasın. Arkadaşlar bu değişikliklerden rahatsız olmasın” diyor. Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı konuşmada da bakan değişikliğini bayrak yarışı olarak tanımlamıştı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ DEVAM EDECEK

Bakan değişikliğiyle ilgili bir soru gelmiyor. Zaten herhangi bir rahatsızlık yok ama Cumhurbaşkanı’nın bilgi verme ihtiyacı hissetmesi olumlu karşılanıyor. Erdoğan’ın, ”İhtiyaç olduğu zaman bu değişiklikleri yapacağız” sözünü ise milletvekilleri birkaç bakanın değişeceği yönünde yorumluyorlar. Erdoğan, Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı konuşmada da, ”Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” demişti. Bu aşamada kaç bakan değişecek, kimler gidecek, kimler gelecek gibi konulara girmek istemiyorum. Bazı beklentiler var ama daha ilerisi spekülasyon olur. Ama Erdoğan’ın konuşması, Kabine değişikliğinin devam edeceği mesajı olarak değerlendiriliyor.

ABDULHAMİT GÜL’ÜN VEDASI

Adalet Bakanlığı’ndaki değişime gelince. İnsanların kalitesi bir makama gelirken değil giderken belli olur. Abdulhamit Gül asil bir insandır. Bunu bakanlıktan ayrılırken de bir kez daha gösterdi. Arkasında temiz bir isim bıraktı. Ayrıca bir süredir yaşadığı görüş ayrılığına rağmen, bir sorun oluşturmadan ayrılmayı bildi. Ama Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından da anlaşılacağı gibi, AK Parti siyasetinde değerlendirilmeye devam edecek. Abdulhamit Gül, genç yaşına rağmen Türk siyasetinin geleceğinde var olabilecek bir siyasi mirasa sahip oldu.

BEKİR BOZDAĞ NEDEN SEÇİLDİ

Adalet Bakanlığı için Bekir Bozdağ’ın tercih edilmesini ise sadece iki örnekle paylaşmak isterim: 1) FETÖ’nün en güçlü olduğu dönemde... FETÖ’nün tüm operasyonlarını polis ve yargı üzerinden yaptığı bir devirde... 17-25 Aralık operasyonlarının hemen ardından Adalet Bakanlığı’na geldi. İllere giderek, yargı mensupları ile toplantılar yaparak FETÖ karşıtı yargı mensuplarını birleştirmeyi başardı. Milliyetçisi, muhafazakârı; sosyal demokratı, Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü demeden FETÖ karşıtı yargı mensuplarını bir araya getirdi. HYSK seçimlerinde FETÖ’nün yenilmesini sağladı. 2) 15 Temmuz gecesi Meclis bombalanırken, kürsüden, “Bomba da atsanız buradayız. Ne yaparsanız yapın, buradayız” diyerek darbecilere karşı meydan okudu. Zaten Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olduğu açıklanınca FETÖ’cü hesapların harekete geçmesinin nedeni o. FETÖ’cüler Bekir Bozdağ’dan rahatsız olmasın da kimler olsun...

Kabine yoğun gündemle toplanıyor

 

Selvi: Abdullah Gül, Erdoğan'ı desteklemedi