BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Irak'a 'terörle mücadele' çağrısı----

Erdoğan'dan Irak'a 'terörle mücadele' çağrısı

Erdoğan'dan Irak'a 'terörle mücadele' çağrısı
21 Mart 2023 - 19:29 www.finansgundem.com

Erdoğan, Irak Başkanı ile yaptığı ortak basın açıklamasında "Görüşmemizde terör örgütleriyle mücadelemizi de ele aldık. Beklentimiz PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını temizlemesidir" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yle ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler, terör acısını ve kanlı yüzünü çok iyi bilen bedelini ödemiş bir ülkeyiz. Görüşmemizde terör örgütleriyle mücadelemizi de ele aldık. Beklentimiz PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını temizlemesidir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Sayın Başbakan ile görüşmemizde, ikili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. Kara, demiryolu ve ulaştırma koridoru inşasına yönelik Kalkınma Projesi için çalışma kararlılığımızı vurguladık, bakan arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Ankara Bildirisi'yle kritik bir adım attık. Bu projeyle, diğer kardeş ülkelerin yakından ilgilendiğini biliyoruz. Bu projeyle, yeni İpekyolu haline dönüştüreceğine inanıyorum. Irak'ın toprak bütünlüğünün en büyük savunucusu Türkiye'dir. Türkiye ve Irak komşuluk hukuku çerçevesinde bunları çözme iradesini göstermiştir. Bizler, terör acısını ve kanlı yüzünü çok iyi bilen bedelini ödemiş bir ülkeyiz. Görüşmemizde terör örgütleriyle mücadelemizi de ele aldık. Beklentimizi PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını temizlemesidir.

"IRAK'IN ACİL SU SIKINTISININ FARKINDAYIZ"

Su meselesini, müşterek çıkarlarımıza hizmet edecek bir alan olarak değerlendiriyoruz. Acil su sıkıntısının farkındayız. Kuraklık döneminden geçiyoruz. Dicle Nehri'nden bırakılan su miktarını 1 ay süreyle artırma kararı aldık.

Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan!

 

İstanbul için korkutan uyarı

 

İlgi çeken iddia: Putin, Mariupol'e dublörünü mü gönderdi?