BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması----

Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması

Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması
18 Haziran 2016 - 19:07 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile ilgili kitap tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Cesur olacağız. Taksim Gezi Parkı'na o tarihi eseri inşaa edeceğiz. Adım atacağız, bir an önce yürüyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programında yaptığı konuşmada, "Dünya ve bölge tarihi, İslam tarihi, genel Türk tarihi, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, hatta henüz 92 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Cumhuriyet tarihi gibi alanların hepsinde de mevcut birikimimizi ileriye taşıyacak çalışmaları süratle hayata geçirmeliyiz." dedi.

Tarihin sadece geçmişin hikayesi değil, aynı zamanda geleceğe yön veren bir pusula olduğunu söyleyen Erdoğan, "Buna ihtiyacımız var. Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri, tarihin bize tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak, yeniden değerlendirmek mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Şu anda gençliğimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyor ve hele hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lisedeki yavrularımızı, ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle, çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"O TARİHİ ESERİ İNŞA EDECEĞİZ"

Devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul'un çok daha ileriye taşınacağını vurgulayan Erdoğan, "Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım." açıklamasında bulundu.

Dört bini aşkın vakıf eserinin hayata geçirildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hepsini ele aldık ve onları bugüne ve geleceğe hazırladık. Hala da devam ediyoruz. Vakıf Katılım AŞ'yi kurmaktaki kararlılığımın altında da bu yatmaktadır. İstiyorum bir vakıf, artık o faizin, o bizler için yanlış olan anlayışından kurtulsun ve Vakıf Katılım AŞ olarak kazandığını harcayacağı yer vakıf eserleri olsun, öğrenciler olsun, üniversitesi olsun, okulları olsun."

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baki Kalın19 Haziran 2016 15:22

    Doğa parkı olsun çay bahçeleri piknik alanları fakir fukara otursun dinlensin.

  • denemek bedava19 Haziran 2016 10:14

    bu toplum aptal ve kolay manüpüle edilir görünür ama fazla güvenmemek lazım insanı kandırırlar anında adamı harcarlar

  • cunda19 Haziran 2016 10:10

    suriyede pkk devlet kuruyor ama olsun gezi parkına beton dikmek daha önemli

  • yazın kenara19 Haziran 2016 09:59

    bu açıklama olmasaydı diploma olayını, başarısız diplomasiyi, kötüye giden ekonomiyi ve rıza sarrafı konuşuyor olacaktık. ama bu açıklama yapılınca bu konular konuşulamaz oluyor. iyi taktik.

  • Bika19 Haziran 2016 09:46

    Türkiye'de ilgisizlikten çöplüğe ya da madde kullanıcıların evine dönmüş binlerce tarihi eser var. Bunlar dururken yeniden gerilim arayışı niye ? Bunu kullanacak terör hareketleri olacaktır.

  • loppo18 Haziran 2016 21:23

    yeni yapılacak bir binanın nesi tarihi eser olacak anlamadım.. heryeri peşkeş çekin olsun gitsin, umarım ileride bunların hesaplarını verirsiniz...

  • vatandaş18 Haziran 2016 20:48

    BM den yargılanma sesleri geliyor galiba ortalığı her yerde karıştırmak istiyorsunuz.

  • Herkese saygi olsun18 Haziran 2016 20:24

    Yeter artik her yere cami doldurmak nedir? Camlica yeter!

  • Chp yine karistiracaktir ortaligi18 Haziran 2016 20:21

    10-15 kisi haric orada normal vatandas yoktu. Hepsi chpnin kadrosundaki insanlar, milleti kiskirtti ama chp ile alakalari yokmus gibi davranarak millete resmen oynadilar

  • armagedon18 Haziran 2016 20:00

    referendum senaryosu hazır,gezi parkı yüzerinden gerilim çıkartmak ve sonra mazlumu oynamak

  • va18 Haziran 2016 19:25

    Birde şunu unutmadık.... amaç gezi parkına cami yapmak değil, topçu kışlası görünümlü avm yapmak idi..Baktın olmadı camiye çevir ki kaz yanmasın...

  • vatandaş18 Haziran 2016 19:22

    Eskiden çok güzel şarkılar vardı...Zor dostum zor, sevilmeden sevmek...Birden aklıma geldi...