BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Erdem Başçı ile görüşme sinyali----

Erdoğan'dan Erdem Başçı ile görüşme sinyali

Erdoğan'dan Erdem Başçı ile görüşme sinyali
03 Şubat 2015 - 19:38 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski TCMB Başkanı Yılmaz'ın para politikası konusundaki tespitlerinin çok yanlış olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCMB Eski Başkanı Başkanı Durmuş Yılmaz'ın para politikasına ilişkin tespitlerinin çok yanlış olduğunu belirtti.

Erdoğan Mali Cumhurbaşkanı Kitta ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Durmuş (Yılmaz) Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bir defa bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir, bizim özel gayretlerimizdir. Bir şeyi daha bilmeleri lazım, düşük faiz, büyüme, orada da tespitleri çok çok yanlış. Gerek Amerika'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış, Batı'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış" diye konuştu.

TCMB Başkanı Erdem Başçı ile de ileride görüşme olabileceğini ifade etti. 

TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, düşük faizin ekonominin tüm sorunlarını çözmeyeceğini belirterek, siyasilerin faiz politikasına yönelik eleştirilerinin fayda sağlamayacağını söylemişti.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)