BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErdoğan'dan Doğan'a terörist cevabı!----

Erdoğan'dan Doğan'a terörist cevabı!

Erdoğan'dan Doğan'a terörist cevabı!
26 Mayıs 2015 - 07:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'bize terörist dediler' diyen Aydın Doğan'a cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de düzenlenen Tapu devir töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerine ağır suçlamalar yönelten Erdoğan, Doğan Medya Grubu ile yaşadığı polemiğe de devam etti.

Erdoğan, "grubumuz ve medyamız ağır suçlamalar, hatta iftira ve tehditlerle karşı karşıya geldi. Hiçbir alakamız, en ufak ilgimiz yokken ‘cemaatçi’ olmakla suçlandık. İş bununla da kalmadı. Terörist bile ilan edildik. "diyen Aydın'a Doğan'a cevap vererek 'Ben kimseye terörist demedim' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

ESKİ TÜRKİYE HAREKETİNİN ETRAFINDA TOPLANDILAR


Sultanbeyli'ye bir şükran borcum var. Sultanbeyli yüzde 70 gibi rekor bir oyna beni 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde destekledi.

Yeni anayasa ve Başkanlık sistemi kim ne derse desin ülkemiz için kaçınılmaz bir hale geldi.
7 Haziran çok önemli bir seçim olacak. Görüyorsunuz bir çok ittifak kuruldu. Geçmişlerini ve ilkelerini bırakıp eski Türkiye hareketinin etrafında toplandılar.

Başörtüsü yasağından dolayı kızlarım yurtdışında okumak zorunda kaldılar. O ülkelerin devlet başkanları bana sizin ülkeniz Müslüman değil miydi diyor.

"TAKSİM KABEMİZDİR" DEDİ

Terör örgütünün arkasında olduğu parti benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Taksim bizim Kabemizdir diyor. Bizim tek Kabemiz var o da Mekke'de. Biz başka Kabe tanımıyoruz. Ben diyorum ki; benim Kürt kardeşlerim kendilerini istismar edenlere dersini vermelidir.

6-7-8 Ekim olaylarında 50 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnsanları sokağa çağıran o eş başkandı. Benim Kürt kardeşlerimiz bunları bile bile nasıl bunların yanında olacaklar.

"ALİ'SİZ ALEVİLİK İSTİYORLAR"

"Bölücü örgütün güdümündeki partinin" İstanbul'da ne kadar grup varsa hepsini de bayrağı altına topladığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar yetmemiş gibi Avrupa'dan 'Ali'siz Alevilik' fitnesinin en baş savunucusunu getirdi İstanbul'dan aday yaptı. Bütün bunlarla beraber Kandil, bu partinin zaten merkez üssü. Pensilvanya bu partiyi destekliyor. Ermeni lobisi bu partiyi destekliyor, DHKP-C bunları destekliyor, milliyetçi olduğu iddiasındaki parti bunları destekliyor. Yunanistan'daki iktidar partisi, sanki kendi dertlerini çözmüşler de bunları destekliyor. Ana muhalefet partisiyle zaten ortak gibiler. Medya derseniz, Doğan Grubu başta olmak üzere bu partinin genel başkanından bir pop star edasında demokrasi kahramanı icat etmenin peşine düşmüş durumda. Şimdi dertleniyor Doğan Medyasının başı, patronu. 'Artık bizi terörist ilan ediyorlar, bize şunu diyorlar'... Ben sana ne terörist dedim, ne şu dedim, ne bu dedim. Önce sen güdümündeki, sahip olduğun medya grubunun bu ülkenin cumhurbaşkanına yaptığı saygısızlıkları ortadan kaldır. Sana ben bir şey söyledim, 'Ben alışılmış bir cumhurbaşkanı değilim' dedim. 'Saygısızlık yaptığın zaman cevabını bulursun' dedim. 'Çünkü hangi dilden anlarsan o dilden konuşmasını iyi bilirim' dedim. Ta Beşiktaş Conrad Otel'de söyledim. Bana güya korku dersi veriyor. İşte 'Turgut Bey'e şöyle, Süleyman Bey'e böyle, Tansu Hanım'a şöyle'... 'Ben ne Turgut Bey'im ne Süleyman Bey'im ne Tansu Hanım'ım. Ben Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan'ım' dedim. 'Benim bir kendi kültürüm var. Hak edindiğini alırsın, hak edinmediğin hiçbir şeyi bizden alamazsın, bunu bil' dedim. Çünkü bunlar hükümet kurmaya, hükümet indirmeye alışmışlardı. Yine öyle devam edecek zannediyorlardı."

"ZERDÜŞTLÜĞÜ SAVUNUYORLAR"

Güneydoğu illerinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kürtçe mealli Kur'an-ı Kerim gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorum ki bak Diyanet İşleri Başkanlığımız bu Kürtçe mealli Kur'an-ı Kerim'i hazırladı. Diyor ki başındaki kişi, 'Cumhurbaşkanına bir tane hazırladılar, gönderdiler'. 10 bin adet hazırladılar ve Güneydoğu'ya gönderdiler. Diyanet İşleri teşkilatımıza teşekkür ediyorum ama hızlarını alamadılar. Bu defa ne dediler? 'Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız' dediler. Sana mı kaldı bu iş? Sen kimsin de kaldırıyorsun? Nasıl kaldırıyorsun? Değerli kardeşlerim, bu ülkede Allah'ın izniyle bu topluluk böyle bir şeye asla müsaade etmez. Ben diyorum ki benim Kürt kardeşlerim kendilerini istismar eden bu zihniyete bir ders vermeli? Niye? Diyarbakır'dan bir müftü çıkmış, bunların adayı ne diyor? 'Partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine aday olurum' diyor. Şu hale bak? Zaten onlar Zerdüştlüğü savunuyor, elimizde belgeler var. Bunların İslam'la filan alakası yok. Zerdüştlüğü savunduklarını biliyoruz ama benim Kürt kardeşim sadece bunlar Kürtçülük yapıyor, siyasi Kürtçülük yapıyor diye bunların peşinden gitmez. Benim Kürt kardeşime hizmet veren biz olduk, biz. Ağrı'ya havalimanını yapan biz, Iğdır'a havalimanını yapan biz, Kars'a havalimanını yapan biz, Muş'a havalimanını yapan biz."

AYDIN DOĞAN'A CEVAP

Doğan medyasının patronu dertleniyor 'bize terörist dediler' diye. Ben kimseye terörist demedim. Sen önce sahip olduğun medyanın Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yaptığı saygısızlığı ortadan kaldır. Ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söyledim. Saygısızlık yaptığın zaman cevabını bulunursun. Anladığın dilden konuşmayı biliriz.

DOĞAN NE DEMİŞTİ?

Aydın Doğan, Erdoğan'ın suçlamalarına cevap olarak yaptığı açıklamada "Bizim söylediklerimiz bundan ibaret olmuştur. Seçim süreci başladığından bu yana, grubumuz ve medyamız ağır suçlamalar, hatta iftira ve tehditlerle karşı karşıya geldi. Hiçbir alakamız, en ufak ilgimiz yokken ‘cemaatçi’ olmakla suçlandık. İş bununla da kalmadı. Terörist bile ilan edildik. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın alçakça ve haince öldürülmesinin faturasını bize çıkarmaya çalıştılar.

Benim fotoğrafımı, başımda terör örgütünü simgeleyen bere ile birinci sayfaya koydular. En son, ‘Dünyayı şoke etti’ başlığı ile Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam cezasına tepkimizi internet sayfasında gösterdik. Buradan haksız ve insafsız imalar çıkardılar." demişti.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdullah B. Gül06 Haziran 2015 10:25

    ayıp değil mi. terör maddesinden dava açacaksın ondan sonra da ben kimseye terörüst demedim diyeceksin. yazık.

  • 1326 Mayıs 2015 12:52

    Sayin yakup bey "13 yıldır" demek istedi galiba.

  • Yakup 26 Mayıs 2015 10:18

    teröristlere yardım ve yataklık yapan terörist değil midir, bunlardan ala terörist yok, on yıllardır terörize etmiyorlar mı memleketi...