BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler!----

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler!

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler!
29 Aralık 2015 - 09:35 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın ''özerklik''le ilgili açıklamaları için ''Bu eş başkanın yaptığı ihanettir, provokasyondur'' dedi.
 Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretle bölgedeki kritik konuları değerlendireceklerini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ''özerklik'' ile ilgili açıklamarına sert tepki gösteren Erdoğan, ''Bu eş başkanın yaptığı ihanettir provokasyondur. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boyunun ölçüsünü almıştır ve alacaktır. Bu tür açıklamalar kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme sebebidir'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Suriye'de siyasi çözüm için çabaların yoğunlaştığı bu süreçte, Suudi Arabistan'la dayanışma ve istişare halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim, bizim amacımız, başta Suriye olmak üzere tüm kriz bölgelerinde adaletli, sürdürülebilir ve kalıcı barışın tesisidir. Sorunun çözümü noktasında Türkiye'nin ortaya koyduğu tezler, teklifler ve tavsiyeler bellidir. Bölgenin dinamiklerini, sosyolojisini ve tarihini dikkate almadan atılacak adımların sadece zulüm ve gözyaşı getireceği açıktır.

Emrivakilerle yol alınamayacağını artık herkesin idrak etmesi gerekiyor. 400 bin masum insanı acımasızca, konvansiyonel, kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Ve bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYD, YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, terör örgütlerini sırf DAEŞ ile çatışıyor diye makbul görmek, bölgedeki yangının üzerine körükle gitmek demektir. Aslında bunlar görünürde çatışıyor ama birbirinin destekçisi ve birbirini adeta üreten, birbirine güç veren örgütler olduğunu da bir kenara koyamayız.

Suriye'deki son gelişmelerin PKK terör örgütünün ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik iştahını kabarttığını görüyoruz. Şu an güvenlik güçlerimizi son derece başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Yurtiçinde ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin aşmış vaziyette. Bu süreç maskelerin düştüğü sütreçtir. Malum eş başkan Rusya ziyareti sonrasında bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı ihanettir provokasyondur. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boyunun ölçüsünü almıştır ve alacaktır. Bu tür açıklamalar kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme sebebidir.

HALKIN DEĞERLERİNE  SAYGI DUYULMALI

Ele saz almakla veya Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor. Halkımızın değerlerine saygı duymak gerekir. Anayasamızın 14. maddesi bunların attığı bu adımlara konulmuş bir maddedir. Böyle bir adımı siz atamazsınız. Ne milli irade müsaade eder ne güvenlik güçlerimiz müsaade eder. Bu saldırılar sonlarının geldiğine işarettir.

Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. Daha önce diğer eşbaşkanın da buna benzer birçok açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)