BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Brüksel'de peş peşe kritik görüşmeler!----

Erdoğan'dan Brüksel'de peş peşe kritik görüşmeler!

Erdoğan'dan Brüksel'de peş peşe kritik görüşmeler!
14 Haziran 2021 - 12:31 www.finansgundem.com

NATO Zirvesi kapsamında peş peşe görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sırasıyla, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüşme gerçekleştirdi.

Tüm dünyanın haftalardır merakla beklediği NATO Zirvesi’nde geri sayım sona erdi. Kritik zirve için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen dünya liderleri, önemli görüşmelere imza atmak için hazır. Zirvenin en önemli başlıklarından kabul edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi akşam saatlerinde gerçekleşecek.

Dolar, Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi yatay seyrediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerini gerçekleştirmek için NATO karargahına geldi. Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik eşlik etti.

ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ 52 DAKİKA SÜRDÜ

NATO Zirvesi kapsamında Erdoğan - Macron arasındaki NATO Karargahı'ndaki görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. 

NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelen iki liderin NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi, 52 dakika sürdü.

Fransa lideri Macron, görüşmenin ardından yaptığı ilk açıklamada Suriye ve Libya konularının ele alındığını söyledi. Macron'un verdiği bilgiye göre, Ankara ve Paris yönetimleri iki ülkede birlikte çalışmak için ortak bir hedef belirledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON İLE BİR ARAYA GELDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'ndaki görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan ve Johnson görüşmesi yaklaşık 25 dakika sürdü.

ERDOĞAN İLE MERKEL GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile NATO Zirvesi kapsamında yaptığı görüşme sona erdi. Erdoğan ve Merkel'in NATO Karargahı'ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert iki liderin görüşmede Kıbrıs sorunu, Türkiye-AB ilişkilerini ele aldığını açıkladı.

NATO Zirvesi'nin başlıca konuları arasında İttifakın gelecek 10 yılına yön verecek yol haritası hakkındaki kararlar, NATO'nun stratejik konsepti, Rusya, Çin'in yükselişi, iklim değişikliğinin güvenliğe etkisi, siber tehditler ve yıkıcı teknolojiler, Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılması gibi birçok başlık bulunuyor.

YOĞUN SALGIN VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahı, yoğun gündemle toplanacak 30 müttefik ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını ağırlıyor.

NATO Zirvesi'nin başlıca konuları arasında İttifakın gelecek 10 yılına yön verecek yol haritası hakkındaki kararlar, NATO'nun stratejik konsepti, Rusya, Çin'in yükselişi, iklim değişikliğinin güvenliğe etkisi, siber tehditler ve yıkıcı teknolojiler, Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılması gibi birçok başlık bulunuyor.

İngiltere'de 3-4 Aralık 2019'da yapılan son NATO Zirve toplantısından sonra ilk kez düzenlenen bu yoğun gündemli toplantı için 30 ülkeden binlerce görevli ve gazeteci Brüksel'e geldi. Heyetler çok sıkı güvenlik ve salgın tedbirleriyle NATO karargahında görüşmeler yapacak.

Zirve nedeniyle Brüksel'de liderlerin NATO karargahına gidiş güzergahındaki birçok yol kapatıldı. Belçika güvenlik güçleri de hem liderlerin ve heyetlerin konaklayacağı otellerde hem de NATO karargahı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Belçikalı yetkililer bu amaçla en az 2 bin güvenlik görevlisinin görev yaptığını bildirdi. Şehirdeki bazı toplu taşıma güzergahlarında da değişiklikler yapıldı.

NATO Zirvesi yoğun güvenlik ve salgın tedbirleriyle başlıyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için Belçika'da

 

Miçotakis: Türkiye ile 'pozitif bir gündeme' açık olacağız

 

Macron'u tokatlayan şahsa 4 ay ceza verildi

 


 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum14 Haziran 2021 23:35

    Türkiyeyi göz ardı edemezler Türkiye natonun kalbidir abd atıp atıp tutuyordu ama nato zirvesinde cb erdoganın sandalyesine kadar gidip selam verdi işte kuyrugu dik tuttu tutu ama buraya kadardı işte eninde sonunda Türk tezlerin adım adım gelecekler bu gün nasıl geldiyse iki yıl sonra da ansızın f 35 leri verelim diyecekler çünkü türklerin elinde 100 adet f 35 olması bu bölgede natoya güç katar abd bunun farkında ama şimdilik türkiyeyi vazgeçirebilirmiziz tezini son noktaya kadar uzatmak aslında Türkiye şimdi başka bir çıkış yapmalı mesela natoda kullanılıp türkiyenin elinde olmayan silahlardan talepte bulunmalı bu şekilde abd bu silahları vermez ve türkiyenin eli güçlenir

  • serok agopyan14 Haziran 2021 16:23

    türkiye ,avrupalı ülkelere ve amerikaya kapitülasyonlar tarzı bazı taviz ve ödünler verirse dostluğunu sürdürür aksi takdirde NATO dan çıkarılması gündeme gelebilir.o yüzden elimizden geldiği kadar bol bol taviz vermeliyiz.

  • İzzet BAŞ14 Haziran 2021 19:13

     Sanki kendini dışişleri bakanı zannettin galiba... Sana kalsa Türkiye'yi Ermenistan'a bağlarsın... Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş.... HAYIRLI TIRAŞLAR...