BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Biden'a: Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar kaldırılmalı----

Erdoğan'dan Biden'a: Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar kaldırılmalı

Erdoğan'dan Biden'a: Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar kaldırılmalı
10 Mart 2022 - 19:28 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde, Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılmasının zamanının geldiğini dile getirdi

Rusya-Ukrayna savaşı gündemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi temasları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda ABD Başkanı Joe Biden ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 18.20'de başlayan görüşme, 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında siyasi çözüm sağlanması gayretlerini devam ettirdiklerini belirterek, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye'nin her iki tarafla konuşabilmesinin ve çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunun altını çizdi.

"ANTALYA'DAKİ TOPLANTI, BİR DİPLOMASİ ZAFERİ"

Türkiye'nin açtığı güven kanalı sayesinde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün Antalya'da doğrudan karşılıklı konuşma imkanı bulmalarının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin bile bizatihi bir diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR VE ABD'DEN UÇAK ALIMI

Erdoğan, Türkiye'nin ABD'den 40 yeni uçak alımı ve mevcut F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini ifade ederek, savunma sanayii alanında Türkiye'ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirdi.

5 GÜNLÜK YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın ise dünya gündemindeki en önemli bölgesel ve küresel meselelerin serbest bir platformda çözüm odaklı tartışılacağı Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak. Erdoğan'ın forumdaki gündemi de Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek için yapılacak çalışmalar olacak.

Erdoğan'ın temasları, 13 Mart Pazar günü İstanbul'da konuk edeceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve 14 Mart Pazartesi günü Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile devam edecek.

Zelenski: Tek şartım, 'vatana ihanet' olmamalı

 

TVF, Türk Telekom'un yüzde 55'ini 1,65 milyar dolara aldı

 

Rusya'nın Uluslararası Ödemeler Bankası'na erişimi askıya alındı

 

Harris: Ukrayna'da akılalmaz boyutlarda vahşet yaşanıyor

 

İsveç Savunma Bakanı'ndan NATO açıklaması: Katılmayacağız