BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Ayasofya açıklaması----

Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması
03 Temmuz 2020 - 15:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılacağı açıklaması ile başlayan tartışmalarla ilgili "Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur." dedi.

Şişli'de Levent Camii Temel Atma Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili, "189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2. Temennimiz yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olanlarla ilgili olumsuz haberler almamak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakarya'daki patlamayla ilgili tüm bakanlıklarımız kurumlarımız yoğun bir çalışma içindedir ve şu anda kontrol altına alınmıştır.Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz" dedi. 

"Libya'da çalışmaları kararlılık içerisinde sürdürülmesi lazım"

Libya konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Libya'da meşru ve var olan hükümetle aramızdaki çalışmaların ciddi ve kararlılık içinde sürdürülmesi lazım, yapılan iş budur. Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Orada yapacakları çalışmayla Libya'daki süreci çok daha yakın bir markaj içinde sürdürelim istiyoruz. Libya'da mevcut meşru hükümetle aramızdaki çalışmaları çok ciddi ve kararlılık içerisinde sürdürülmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Katar ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Katar ziyareti, şu Kovid-19'dan sonra yurt dışına ilk ziyaretim oldu. Bölge ülkeleri ile olan tüm konuları Sayın Temim ile ele aldık." dedi. 

Levent Camisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temeli atılan Levent Camisi hakkında, "İnşallah İstanbul'un cami zenginliğini bir adım daha öteye taşıyacaktır. Levent Camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza Merkez Bankası yönetimine teşekkür ediyorum. İnsan için geride bıraktığı her eser önemlidir ama Allah için yapılan eserlerin yeri ayrıdır." şeklinde konuştu. 

Erdoğan sözlerine, "Camiler sadece ve sadece Allah rızası için inşa edilen eserlerdir. Rabbimiz camileri Allah’ın adı anılan namaz kılınan evler olarak tarif ediyor. Süratle camimizi bitirip, bölgenin, tüm İstanbul'un ve tüm Müslümanların hizmetine sunacağız." diye devam etti. 

Levent Camii'nin adını açıkladı: Barbaros Hayrettin Paşa Camii

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi merak ediyorsunuz, Levent Camii'nin adı ne olacak? Leventler buradan geçti dedik ya, öyleyse baş leventin adını da inşallah buraya koyalım ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii olsun. Demokratik bir hareket de yapabiliriz, kabul edenler-etmeyenler diye." dedi. 

Ayasofya konusu

Erdoğan, günlerdir tartışma konusu olan mevcut konumu müze olan Ayasofya ile ilgili olarak, "Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Balat'taki demir kilise örneğinde olduğu gibi, yeni kiliselere biz destek verdik, devletin cebi hümayunundan bunları yaptık. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir. Ülkemize Ayasofya üzerinden yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımızı hedef almaktadır. Biz ülkemizde müslümanların da diğer dinlere mensup olanların da hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)