BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Avrupa'ya mülteci uyarısı----

Erdoğan'dan Avrupa'ya mülteci uyarısı

Erdoğan'dan Avrupa'ya mülteci uyarısı
13 Kasım 2015 - 05:12 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN'e konuştu: Türkiye 2.2 milyon Suriyeli'ye ev sahibliği yapıyor. Bu mülteciler Avrupa'ya gitse ne olur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mülteci krizi konusunda ağır bir yük taşıdıklarını belirterek, “Türkiye’deki 2.2 milyon Suriyeli Avrupa’ya yürürse ne olacak?” diye sordu. 

CNN’den Hala Gorani’nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarını değerlendirdi. Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya’nın Suriye’deki faaliyetlerinin Türkiye’de güvenlik riski yarattığını ve bu konuyu Antalya’daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini kaydetti. Rusya’yı ılımlı muhalifleri hedef almakla suçlayan Erdoğan, Gorani’nin “Bazıları da sizi IŞİD’le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor” sözleri üzerine, “Nusra Cephesi de IŞİD’le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz. İyi terörist, kötü terörist olmaz” diye konuştu.

ABD’nin Suriye’de güvenli bölge fikrine uzak olduğunu anımsatan Gorani’nin, “Sayın Erdoğan, bunu elde etmeye yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz” sorusuna da Türkiye’nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve bu konuda gereken adımları gereken zamanda atacakları yanıtını verdi. 

AVRUPA 'MÜLTECİLER BOĞULSUN’ DİYOR

Türkiye’nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını vurgulayan Erdoğan, “Gayrısafi milli hasılası Türkiye’den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege’de, Akdeniz’de boğulsunlar diyorlar” dedi. Avrupa’nın mülteci sorunu konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan “2.2 milyon Suriyeli, Avrupa’ya yürürse ne olacak” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)