BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Akşener'e 250 bin liralık tazminat davası----

Erdoğan'dan Akşener'e 250 bin liralık tazminat davası

Erdoğan'dan Akşener'e 250 bin liralık tazminat davası
20 Mayıs 2021 - 12:53 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'Netanyahu' benzetmesi ile nedeniyle 250 bin TL'lik dava açtı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 18 Mayıs’taki TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya benzeten açıklamalar yapmıştı.

Tepki çeken açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatları aracılığı ile “kişilik haklarını ihlal edici mahiyette şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakarette bulunduğu" gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adalet ve hakkaniyete dayalı insani duruşunun karşısında bir siyasi figür olarak İsrail Başbakanı Netanyahu bulunmamaktadır. Bu figür tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde de çocukları dahi ayırmaksızın sivilleri katleden insanların yerleşim yerlerine zorla el koyan işgalci ve yayılımcı politikalar takip eden İslam ve insanlık düşmanı olarak kabul edilmemektedir” denildi.