BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan ABD'ye 'yakalama kararı' tepkisi----

Erdoğan'dan ABD'ye 'yakalama kararı' tepkisi

Erdoğan'dan ABD'ye 'yakalama kararı' tepkisi
15 Haziran 2017 - 22:04 www.finansgundem.com

Erdoğan, ABD'de korumaları hakkında alınan yakalama kararına tepki göstererek 'Korumalarım hakkında yakalama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl yasa, bu nasıl hukuk? Siyasi ve hukuki mücadelemizi vereceğiz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki devlet protokolü ile iftar buluşması sonrası konuştu. Erdoğan,  ABD ziyareti sırasında, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde yaşanan olaylar nedeniyle 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ve 2 Türk vatandaşının tutuklanmasına yönelik açıklamalarda bulundu:

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"İki soydaşımı içeri aldılar. 12 korumam için yakalama kararı almışlar. Hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapacağız.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;Çevremize baktığımızda kimi zaman ekonomik kimi zaman toplumsal yeniden yapılandırmalara tanık oluyoruz. Bugün bölgemizde yaşanan çatışmaların ve ortaya çıkan büyük yıkımın arkasında aynı oyun vardır.

Güvenlik konseptinde farklılığa gitmemiz şart olmuştur. Bundan sonra sorunlara kaynağında müdahale edeceğiz. Ekonomide ülkemize uygulanan gizli kuşatmanın kırıldığının ilk işaretlerini alıyoruz.

Siyasi, sosyal ekonomik fay hatlarımıza yönelik saldırılar devam edecek. zira kıskanılan bir ülkeyiz. Türkiye büyümeye devam edecek. Onlar 'Türkiye'ye kapılar kapandı' zannederken, çok kapılar açıldı.

DEAŞ'ı terör örgütü ilan edemediğimizi söyleyen parlamenterler var. İnsaf, bizim DEAŞ ile verdiğimiz mücadele ortadadır. DEAŞ'a karşı gerek Suriye'de gerek topraklarımızda en büyük mücadeleyi veren ülke Türkiye oldu.

Bir taraftan 'hukuka saygı' deyip, hukuku çiğneme yoluna gitmek kimseye fayda sağlamaz. Herkes konumunu iyi bilsin o konumundan dolayı bir yerlere baskı yapma yoluna gitmesin. Bu kimseye bir şey kazandırmaz.

ABD ziyaretim sırasında PKK'lılar bir kaç metre ötemde gösteri yaptı, polis bir şey yapmadı ama iki soydaşımı içeri aldılar. 12 korumam için yakalama kararı almışlar. Hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapacağız.

Amerika'nın liderleri ülkeme geldiği zaman bırakın Türk şoförünü Türk polisini bile oturtmazlar ama biz oraya gidince illa bizimkiler oturacak biz kimseye emanet edemeyiz. Mücadelesini vereceğiz ama bu tür gerçekleri anlatmak istiyorum.

Gelin ülkemizin yeni kurtuluş savaşını hep birlikte verelim."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)