BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan AB ve ABD'ye ağır suçlama----

Erdoğan'dan AB ve ABD'ye ağır suçlama

Erdoğan'dan AB ve ABD'ye ağır suçlama
23 Ekim 2014 - 20:44 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya Üniversite'sindeki toplantıda konuştu. Erdoğan AB ve ABD'yi sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya Üniversite'sindeki toplantıda konuştu. Erdoğan buradaki konuşmasında Irak ve Suriye'de yaşanan trajediyi şimdiye kadar görmeyen AB ve ABD'nin konu petrol olunca nasıl harekete geçtiğini anlattı.
İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

IŞİD MALİKİ'NİN SİLAHLARIYLA GÜÇLENDİ
Bölgede yaşanan acılar elbet burada da hissediliyor. Irak işgalin ardından bir huzura, istikrara kavuşamadı. IŞİD adlı terör örgütü nereden çıktı? Doğuşu El Kaide'de. Suriye'ye geçti. Palazlandı, güçlendi. Musul hadisesi çok dikkatli bakmak lazım. Maliki ordusu bütün silahlarını bırakıp kaçtı. Bu silahları IŞİD aldı. Bundan sonra operasyonlarını etkin hale getirdi. Bağdat'a 50 km alana kadar geldi. Irak'ın 3'te 1'ine sahip. Bu silahlarla tüm operasyonlarını yaptı.

"KARA HAREKATI OLMAZSA BAŞARI OLMAZ"
Suriye'deki IŞİD'in operasyonlarına baktığımızda aynı şeyi görüyoruz. ABD'nin hava operasyonu kısmen caydırmıştır. Siz hava harekatını kara harekatıyla desteklemezseniz başarılı olamazsınız.

Ülkedeki mağduriyetleri çok iyi değerlendiren IŞİD Irak'ta çok ciddi bir tehdit oldu. Oradaki halklardan çokça katılım oldu.

KİMYASAL SİLAHLA 300 BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Suriye'deyse uzun yıllardır olan baskı rejimine dostane bir şekilde davrandık. Irak ve Suriye'de dediklerimizi dinlemediler. Suriye'de kimyasal silahla, işkencelerde 300 bin insan öldürüldü. Suriye'de 7 milyon insan evini terk etti. Benim ülkemde 1.5 milyon Suriyeli ve Iraklı mülteci var.

5 MİLYAR DOLAR HARCADIK 25 MİLYON DOLAR YARDIM ALDIK
BM'den bize herhangi bir destek geldi mi? Sadece 25 milyon dolar. Bizim harcadığımız rakam 4-5 milyar dolar. Avrupa bu kadar imkana rağmen bu sığınmacılara neden sahip çıkmaz?

IRAK'TAKİ MEZHEPÇİLİK İÇİN ÖNLEM ALINMADI
Ya da ey Türkiye sen bu kadar sahip çıktın. Bize ne düşüyor? demedi. Bu çoklu standart. Biz insan öncelikli bir siyasete sahip olmamız hasebiyle kapımızı hep açık tuttuk.

AB VE ABD'NİN DERDİ PETROL
Irak yönetimi mezhepçiliği körüklerken ne AB ne, BM, ABD hiçbir önlem almadı.
Ne zaman IŞİD terör örgütü çıktı petrol kuyularını tehdit etti hemen müdahele ettiler. Demek bunların derdi insan değil petrol. Batı'nın şirketleri oralara sahiptir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)